Συσσώρευση στη Wall εν αναμονή κατεύθυνσης

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν και οι τρεις βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς η αδυναμία των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης επηρέασε τους επενδυτές, εκμηδενίζοντας τα αρχικά κέρδη στις μετοχές τεχνολογίας. Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων ο Dax στη Γερμανία.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν και οι τρεις βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς η αδυναμία των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και η αναπάντεχη μείωση των παραγγελιών διαρκών αγαθών επηρέασαν τους επενδυτές, εκμηδενίζοντας τα αρχικά κέρδη στις μετοχές τεχνολογίας.

Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, εν όψει των αποφάσεων της Federal Reserve, την επόμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρει και ο Bryan Piskorowski, αναλυτής της Wachovia Securities, η Wall Street αναζητά κατεύθυνση ”δεδομένων των μεταβλητών και των αβεβαιοτήτων που υπάρχουν στην αγορά”.

Σε κλαδικό επίπεδο, ενισχύθηκαν οι κλάδοι λογισμικού, ημιεπεξεργαστών, λιανικής και χρυσού.

Η μετοχή της Μicrosoft ενισχύθηκε μετά από σύσταση για ”αγορά” από την Banc of America, έναντι προηγούμενης εισήγησης για ουδέτερη στάση. Ανοδική κίνηση σημείωσε και ο κλάδος των ημιεπεξεργαστών, μετά από τις ανακοινώσεις για εντυπωσιακή κερδοφορία από Omnivision και ATI Technologies.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, λόγω της ελεύθερης πτώσης της μετοχής της AT&T, πλέον του 9%, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας που αναφέρει συρρίκνωση των προβλέψεων για τις πωλήσεις του 2004.

Η Εθνική υποχώρησε κατά 3,24% στα 4,48 δολάρια, κέρδη 0,81% κατέγραψε ο ΟΤΕ στα 6,25 δολάρια, ενώ η 3Ε σημείωσε πτώση κατά 2,03% στα 23,63 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε στις 10.443,81 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,34%. Ο S&P 500 κινήθηκε επίσης σε αρνητικό έδαφος, στις 1.140,62 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 0,30% ενώ στο 0,27%, στις 2.015,57 μονάδες, διαμορφώθηκαν οι απώλειες του δείκτη υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, ο οποίος ενδοσυνεδριακά, είχε φθάσει σε ανώτατο επίπεδο διμήνου, στις 2.028 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται στις 4.503,2 μονάδες, με άνοδο 0,37%, τον γαλλικό CAC 40 στις 3.755,75 μονάδες με άνοδο 0,96% και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, με σημαντική άνοδο 1,57% στις 4.007,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v