Σε δίλημμα η Wall μετά το χθεσινή άνοδο

Οι μετοχές τεχνολογίας φαίνονται να βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, σε μια συνεδρίαση που ξεκινά διστακτικά, εν αναμονή εξελίξεων στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής της χώρας.

Οι μετοχές τεχνολογίας φαίνονται να βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, σε μια συνεδρίαση που ξεκινά διστακτικά, εν αναμονή εξελίξεων στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής της χώρας, ενώ οι μέτοχοι τοποθετούνται επιλεκτικά, στα θετικά και αρνητικά νέα των τεχνολογικών εταιριών.

Συγκεκριμένα, συνεχίζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές τεχνολογίας, καθώς, στο θετικό κλίμα των τελευταίων ημερών, προστίθενται οι θετικές αναθεωρήσεις των αναλυτών.

Ως εκ τούτου, ανοδικά αναμένεται να κινηθεί η μετοχή της Μicrosoft, μετά από σύσταση για ”αγορά” από την Banc of America, έναντι προηγούμενης εισήγησης για ουδέτερη στάση.

Στις εταιρίες κατασκευής ημιεπεξεργαστών, οι ανακοινώσεις για εντυπωσιακή κερδοφορία από Omnivision και ATI Technologies αναμένεται να αποτυπωθούν στις σημερινές κινήσεις των μετοχών τους.

H Lehman Brothers αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την Entercom Communnications σε ”overweight” αναφέροντας πως εκτιμά ότι η μετοχή της ”διαπραγματεύεται σε αξιόλογη έκπτωση έναντι των μετοχών των εταιριών του κλάδου”. Η εταιρία αναβάθμισε σε ”overweight” και τη μετοχή της Crown Castle.

Στον αντίποδα, πιέσεις αναμένεται να δεχτεί η μετοχή της AT&T, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας που αναφέρει συρρίκνωση των προβλέψεων για τις πωλήσεις του 2004, εκτιμώντας πως δεν περιμένει νέους πελάτες σε επτά Πολιτείες. Η ανακοίνωση προκάλεσε υποβάθμιση των εκτιμήσεων από τις CS First Boston, Bear Stearns και UBS.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ”άνοιξε” στις 10.459,75 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,19%. Ο S&P 500 κινείται επίσης σε αρνητικό έδαφος, στις 1.142,62 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 0,14% ενώ οριακή άνοδο κατά 0,10% στις 2023,01 παρουσιάζει μέχερι στιγμής ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται στις 4.500,0 μονάδες, με άνοδο 0,30%, τον γαλλικό CAC 40 στις 3.744,08 μονάδες με άνοδο 0,64% και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ενισχύεται σημαντικά, κατά 1,16% στις 3.990,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v