Εν αναμονή εξελίξεων στα επιτόκια η Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της Fed, ενώ επιστρέφουν οι πετρελαϊκές ανησυχίες, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βόρεια Θάλασσα. Οι καπνοβιομηχανίες και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της Fed, ενώ επιστρέφουν οι πετρελαϊκές ανησυχίες, λόγω της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων των νορβηγών εργατών.

Η εξαήμερη, πλέον, αποχή των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Βόρειας Θάλασσας για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα αναμένεται να συνεχισθεί και μέσα στο σαββατοκύριακο. Η απεργία μειώνει την προσφορά πετρελαίου κατά 375.000 βαρέλια την ημέρα, σε κρίσιμη χρονική στιγμή για τις ενεργειακές απαιτήσεις των ΗΠΑ. Τα futures αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 20 σεντς, στα 38,45 σεντς το βαρέλι στο NYMEX.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της καπνοβιομηχανίας R.J. Reynolds, μετά την έγκριση από την Federal Trade Commission, της αφορολόγητης εξαγοράς της Brown & Williamson Tobacco Corp. από την British American Tobacco.

Ενδιαφέρον παρουσιάζεται και για τις μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, μετά από την ανακοίνωση της SBC Communications για δαπάνες έως και 6 δισ. δολ. σε ψηφιακό εξοπλισμό.

Με κέρδη ξεκίνησε τη συνεδρίαση και η μετοχή της General Electric, μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων της J.P. Morgan Securities για τα κέρδη της εταιρίας και την αποτίμηση της μετοχής.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ”άνοιξε” στις 10.391,00 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος. Ο S&P 500 κινείται επίσης στα ίδια επίπεδα με το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, στις 1.134,25 μονάδες ενώ ενίσχυση 0,15% παρατηρείται στον δείκτη υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, στις 1997,11 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται στις 4.489,6 μονάδες, με άνοδο 0,47%, τον γαλλικό CAC 40 στις 3.726,06 μονάδες με άνοδο 0,70% και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ενισχύεται κατά 0,57% στις 3.950,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v