Μεικτές τάσεις στη Wall Street

Μεικτές τάσεις επικρατούν μέχρι στιγμής στη Wall Street, καθώς τα θετικά νέα από το μέτωπο των επιχειρήσεων δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Με μεικτές και ασαφείς τάσεις άνοιξε η Wall Street, καθώς τα θετικά επιχειρηματικά νέα προσελκύουν τους επενδυτές σε επιλεκτικές μετοχικές τοποθετήσεις, χωρίς όμως να παρουσιάζεται μέχρι στιγμής γενικότερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ελλείψει και μακροοικονομικών δεδομένων.

Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με οριακή εβδομαδιαία ενίσχυση του Dow Jones κατά 0,1% και συρρίκνωση του Ναsdaq κατά 0,6%.

Συγκεκριμένα, μια τραπεζική συγχώνευση και η επιβεβαίωση των προβλέψεων της Intel, καθώς και η ενίσχυση των σεναρίων συνεργασίας μεταξύ της Nortel Networks και της Cisco Systems, οδηγούν σε θετικό έδαφος τις μετοχές των εταιριών.

Αναλυτικότερα, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, Wachovia ανακοίνωσε την εξαγορά της SouthTrust έναντι 14,3 δισ. δολ. σε μετοχές. Το τίμημα της εξαγοράς αποτιμά τις μετοχές της SouthTrust με 20% premium έναντι του κλεισίματος της Παρασκευής, γεγονός που έσπευσαν να αξιοποιήσουν οι επενδυτές, κλείνοντας με το άνοιγμα την σχετική ”ψαλίδα”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Craig Barrett δήλωσε σε ισπανική εφημερίδα πως αναμένει κέρδη ρεκόρ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε μια ένδειξη πως η ύφεση στον κλάδο των ημιεπεξεργαστών αποτελεί παρελθόν.

Θετικά εκλαμβάνουν οι επενδυτές και τα σενάρια συνεργασίας της Nortel Networks με την Cisco Systems, τα οποία εντείνονται μετά από διαρροή για συνάντηση των διοικήσεων των δυο εταιριών στο Τορόντο.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, ο δείκτης Dow Jones κινείται σε αρνητικό έδαφος, κατά 0,16%, ενώ ελαφρές απώλειες παρουσιάζει και ο δείκτης S&P 500. Σε θετικό έδαφος, λόγω των επιχειρηματικών νέων για εξαγορές και συγχωνεύσεις, κινείται ο δείκτης Nasdaq.

Πτωτικά κινούνται και οι ευρωαγορές, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να χάνει 0,30%, ενώ ο γερμανικός Xetra Dax διαμορφώνεται 0,40% χαμηλότερα και ο δείκτης CAC 40 του γαλλικού χρηματιστηρίου σημειώνει πτώση 0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v