Θετικό ”γύρισμα” στη Wall Street (update)

Σε ανοδικό μετέτρεψαν το πρόσημό τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω πιέσεων από τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου που αναμοχλεύει τις ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό και αύξηση εποτοκίων. Αρνητική κρίνεται και η επίδραση από τα στοιχεία για τη διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Το αρνητικό πρόσημο του ανοίγματος μετέτρεψαν οι δείκτες στις κυριότερες αμερικανικές αγορές, εν μέσω πιέσεων που προκαλεί η νέα άνοδος του πετρελαίου.

Επενδυτές και αναλυτές ανησυχούν ότι οι υψηλότερες πετρελαϊκές τιμές θα ωθήσουν υψηλότερα τοον πληθωρισμό και θα επιδράσουν στην κατεύθυνση μιας πιθανής ανόδου των επιτοκίων.

Εξάλλου, αρνητική είναι η επίδραση των μακροοικονομικών στοιχείων από το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών α΄ τριμήνου, όπου το έλλειμμα διευρύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, έως τα 144,9 δισ. δολ. Οι αναλυτές ανέμεναν το έλλειμμα να οδηγηθεί έως τα 139,5 δισ. δολ., από τα επίπεδα των 127 δισ. δολ., όπου είχε αναθεωρηθεί για το προηγούμενο τρίμηνο.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι πιθανό να βρεθεί η μετοχή της αεροπορικής UAL, μητρικής της Air Transportation, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας, αν και η εταιρία βρίσκεται πολύ κοντά στην κήρυξη πτώχευσης, απέρριψε την προσφορά εξαγοράς ύψους 1,6 δισ. δολ. που κατέθεσε η United Airlines.

Στο 0,43% και τις 10.422 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,49% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.993 μονάδες. Στο +0,42% και τις 1.136 μονάδες ο δείκτης S&P 500.

Σε ανοδικό έχουν μετατρέψει το πρόσημό τους οι FTSE 100 και CAC 40, ενώ πτώση της τάξης του 0,305 εμφανίζει ο δείκτης DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v