Σταθερά σε θετικό έδαφος η Wall

Σε θετικό έδαφος κινούνται σταθερά οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall έπειτα από το αδύναμο άνοιγμα, ενώ σε αυτό βοηθά και η πτώση στις τιμές του πετρελαίου. Ανοδικά κινείται ο χρυσός, ενώ με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη.

Με πλήρη ασφάλεια. Στις 3.999,79 μονάδες το κλείσιμο του Dax, στις 3.740 το κλείσιμο του Cac, όταν ζητάμε την ανοδική διάσπαση και εν συνεχεία συσσώρευση πάνω από το επίπεδο των 4.000 και 3.750 μονάδων αντίστοιχα. Με άνοδο 0,28% στις 4.505,8 έκλεισε ο FTSE.

Σφοδρές πιέσεις στο δολάριο, απόλυτα λογικές υπό το πρίσμα της διεύρυνσης του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, με μαζική μεταστροφή προς το χρυσό (+7,5) και τον άργυρο (πάνω από τα 6 δολάρια ανά ούγια), καθώς η επενδυτική κοινότητα δεν μπορεί πια να κρυφθεί πίσω από το δάκτυλο της και να αγνοήσει τις υπερπληθωριστικές πιέσεις που ελλοχεύουν.

Μάλιστα, όταν το περιοδικό Economist ”φιλοξενεί” στην πρώτη του σελίδα – ως βασικό θέμα – ανάλυση γύρω από το κατά πόσον οι ΗΠΑ επιστρέφουν στον υπερπληθωρισμό της δεκαετίας του ’70, ότι άλλο και να λεχθεί είναι λίγο.

Χαράς ευαγγέλιο πάντως για τις αγορές, αφού σε πληθωριστικό περιβάλλον οι σημερινές τιμές είναι χαμηλές. Κέρδη για Dow και Nasdaq, με τους ευρωπαίους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την μεταστροφή λιμνάζουσας ρευστότητας προς τις μετοχές, οι δε αμερικάνοι ”γύρισαν” μαζικά στα πολύτιμα μέταλλα και την Ευρώπη προκειμένου να μην κρατάνε δολάρια, όλοι μέσα είμαστε….

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.412,65 μονάδες με κέρδη 0,18%, άνοδο 0,29% εμφανίζει ο Nasdaq στις 1989,41 μονάδες, ενώ και ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,36% στις 1136,09 μονάδες.

Επαναλαμβάνουμε την χθεσινή επισήμανση, που είναι περισσότερο δόκιμη σήμερα. ”Η κίνηση από τις 9.900 μονάδες στον Dow αφήνει σχετικά περιορισμένα περιθώρια περαιτέρω ανόδου αφού το ”τσίμπημα” του δολαρίου σημαίνει πως για έναν αμερικάνο επενδυτή, ο Dow δεν βρίσκεται σε απόλυτες τιμές στο 10.350-10.400 αυτή την στιγμή, αλλά σαφώς πιο ψηλά, διότι με το δολάριο του πλέον αγοράζει περισσότερη ”Ευρώπη” στα σημερινά επίπεδα τιμών.

Από το 1,30 στο 1,20, μια διαφορά της τάξης του 8% υπάρχει. Προσθέστε 8% στο 10.350 και θα αντιληφθείτε ότι μιλάμε για…..800 μονάδες περίπου. 11.000+ λοιπόν ο Dow σε όρους Eurodollar, άρα λογική η μερική μεταστροφή προς την Ευρώπη κατά τις τελευταίες ημέρες”.

Εξού και έγινε. Σαφής υπεραπόδοση των ευρωπαίων σε διήμερη βάση, το ευρώ λειτουργεί ως μαγνήτης κεφαλαίων, πάνω από το 1,24 οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι θα αρχίζουν (πάλι) να τιμολογούν αρνητικά τις επιπτώσεις στην εξαγωγική ισχύ, μέχρι να συμβεί αυτό…..Καλό Σαββατοκύριακο!

Ο διακριτικός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v