CESR: Δημοσιεύτηκε το σχέδιο επενδυτικών υπηρεσιών

Το πρώτο κείμενο διαβούλευσης επί του σχεδίου της για τη νέα οδηγία περί παροχής επενδυτικών υπηρεσιών δημοσίευσε σήμερα η CESR. Το σχέδιο που εισηγείται η CESR περιλαμβάνει προτάσεις για την κανονιστική ρύθμιση των διαμεσολαβητών, των αγορών και της συνεργασίας και της εφαρμογής και τήρησης κανόνων δικαίου.

CESR: Δημοσιεύτηκε το σχέδιο επενδυτικών υπηρεσιών
Το πρώτο κείμενο διαβούλευσης επί του σχεδίου της για τη νέα οδηγία περί παροχής επενδυτικών υπηρεσιών δημοσίευσε σήμερα η CESR.

Το σχέδιο εισήγησης της CESR που δημοσιεύεται σήμερα είναι δομημένο σε τρία τμήματα σχετικά με την κανονιστική ρύθμιση των διαμεσολαβητών, των αγορών, της συνεργασίας και της εφαρμογής και τήρησης κανόνων δικαίου.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση της CESR για τους διαμεσολαβητές καλύπτει τις προκαταρκτικές εντολές που έχουν σχέση με υποχρεώσεις οργάνωσης των διαμεσολαβητών, ενώ αυτή για τις Αγορές καλύπτει τις εντολές για την διαφάνεια προ και μετασυνεδριακά με εξαίρεση την αποκαλούμενη δημοσίευση τιμών για τους συστηματικούς εσωτερικοποιητές.

Εξάλλου, η εισήγηση της CESR για την συνεργασία και την εφαρμογή και τήρηση κανόνων δικαίου καλύπτει τις προκαταρκτικές εντολές σχετικά με την υποβολή εκθέσεων για τις διενεργούμενες συναλλαγές, συνεργασία μεταξύ των εποπτικών αρχών και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Η CESR ζητά σχόλια και αντιδράσεις επί της εισήγησής της αλλά και επί των συγκεκριμένων ερωτήσεων που θέτει από τους συμμετέχοντες στην αγορά και ειδικότερα από τους ιδιώτες επενδυτές μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Μία δημόσια ακρόαση θα διεξαχθεί στο Παρίσι στα γραφεία της CESR στις 8 και 9 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v