Πιέσεις στη Wall λόγω Wal-Mart και DuPont

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στην Wall έπειτα από το διστακτικό άνοιγμα. Η Αμερικάνικη αγορά επηρεάσθηκε από την αδυναμία των τίτλων της Wal-Mart και DuPont, ενώ η πτώση σύμφωνα με αναλυτές, οφείλεται και σε αρνητικούς ”τεχνικούς παράγοντες”.

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στην Wall έπειτα από το διστακτικό άνοιγμα της αγοράς, με αποτέλεσμα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Η Αμερικάνικη αγορά επηρεάσθηκε από την αδυναμία των τίτλων της Wal-Mart και DuPont, ενώ η πτώση σύμφωνα με αναλυτές, οφείλεται και σε αρνητικούς ”τεχνικούς παράγοντες”.

Ειδικότερα, ο τίτλος της Wal-Mart υποχωρεί περισσότερο από 2% στα 53,82 δολάρια έπειτα από δυσμενή απόφαση δικαστηρίου του San Francisco σε υπόθεση που αφορά εργασιακή διάκριση σε βάρος γυναικών υπαλλήλων της εταιρίας.

Ακόμα, η μετοχή της DuPont χάνει 1,8% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, όπου αναφερόταν ότι η Αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε έλεγχο σε παγκόσμια βάση για την σταθεροποίηση των τιμών, σε ορισμένα χημικά.

Ο Dow υποχωρεί 0,42% στις 10327,74 μονάδες, ενώ ο S&P χάνει 0,30% στις 1126,91 μονάδες. Ζημιές 0,06% καταγράφει ο NASDAQ στις 1973,2 μονάδες.

Στην Ευρώπη, πτωτικά κατά 1,53% στις 3,928.39 μονάδες έκλεισε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καθώς υποχώρησαν οι τίτλοι των τραπεζών και της Lufthansa.

Ο CAC στο Παρίσι έκλεισε στις 3700 μονάδες, χάνοντας 1,07% ενώ πτώση 0,75% κατέγραψε ο FTSE στις 4468,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v