Ικανοποίηση ΗΠΑ για τα εμπορικά συμβόλαια με Κίνα

Την υπογραφή μιας σειράς εμπορικών συμφωνιών μεταξύ αμερικανικών και κινεζικών εταιριών επέβλεψε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Don Evans κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο. Ξεχωρίζουν τα συμβόλαια της GE με την κορυφαία υπηρεσία ηλεκτρονικής ενέργειας της Κίνας και της Honeywell με την Haier.

Ικανοποίηση ΗΠΑ για τα εμπορικά συμβόλαια με Κίνα
Την υπογραφή μιας σειράς εμπορικών συμφωνιών μεταξύ αμερικανικών και κινεζικών εταιριών επέβλεψε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Don Evans, που επιχειρεί κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο να δημιουργήσει συνθήκες συρρίκνωσης του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας με τις ΗΠΑ, το οποίο εκτινάχθηκε πέρσι στα 124 δισ. δολ.

Ανάμεσα στις συμφωνίες είναι το συμβόλαιο της General Electric για την πώληση δύο συστημάτων μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας στην China Southern Power Grid Company, καθώς και η συμφωνία της Honeywell για την πώληση οικολογικών ψυκτικών υγρών και άλλων χημικών στην κινεζική επιχείρηση οικιακών συσκευών Haier. Οι λεπτομέρειες των συμφωνιών δεν γνωστοποιήθηκαν.

Επίσης, η United Solar Ovonic και η Dawson International εξασφάλισαν συμβόλαιο για την παροχή φωτοβολταϊκού συστήματος φωτισμού στο Μουσείο του Πεκίνου.

Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε ότι οι εν λόγω συμφωνίες ”είναι παράδειγμα των ισχυρών εμπορικών δεσμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα” και συμπλήρωσε ότι με τις συμφωνίες θα υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ και θα δημιουργηθούν θέσεις για τους Αμερικανούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v