JCF: Πρόβλημα για οικονομία των ΗΠΑ ο πληθωρισμός

Πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να αποτελέσει ο πληθωρισμός, εκτιμά η JCF, ενώ διαβλέπει πτωτικό κύκλο στα αμερικανικά ομόλογα εν όψει του ανοδικού κύκλου επιτοκίων.

JCF: Πρόβλημα για οικονομία των ΗΠΑ ο πληθωρισμός
Την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία εκφράζει σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Ιουνίου η JCF, ενώ στην πιθανότητα αυτή αποδίδει η ίδια τη μεταβλητότητα που εμφανίζει η αγορά ομολόγων.

Η αγορά αμερικανικών ομολόγων είναι ήδη, κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια- ”υπεραγορασμένη”, όπως επισημαίνει η JCF, ενώ η παρούσα καθοδική κίνηση είναι τυπικό γνώρισμα της χρονικής περιόδου των τεσσάρων μηνών που προηγείται ενός κύκλου ανόδου των επιτοκίων. Ωστόσο, επισημαίνει ο οίκος, η πτωτική τάση έχει το χαρακτηριστικό να επιμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου αυτού.

Σε ό,τι αφορά τους αμερικανικούς τραπεζικούς τίτλους, η JCF διατηρεί τη σύσταση underweight, συνδέοντας την εκτίμησή της αυτή με την κατοχή εκ μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων σημαντικών ποσοτήτων ομολόγων. Στην προηγούμενη εποχή κατά την οποία ένας ανοδικός κύκλος επιτοκίων έκανε την εμφάνισή του (1994) οι τράπεζες προχώρησαν σε πωλήσεις ομολόγων.

Κάτι τέτοιο τώρα δεν φαντάζει πιθανό, καθώς οι τιμές τους θα πιέζονταν σημαντικά χαμηλότερα, προκαλώντας μεταξύ άλλων σημαντική ζημία στους ισολογισμούς των ιδρυμάτων. Στην τρέχουσα περίοδο, τα ιδρύματα έχουν στην κατοχή τους ομόλογα η αξία των οποίων ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ, των 1.200 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v