Διστακτικό άνοιγμα στη Wall Street

Διστακτικότητα και περιορισμένο ενδιαφέρον για μετοχικές τοποθετήσεις χαρακτηρίζει το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου να ενισχύονται, μετά τις ανακοινώσεις κερδοφορίας των Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Διστακτικότητα και περιορισμένο ενδιαφέρον για μετοχικές τοποθετήσεις χαρακτηρίζει το άνοιγμα της συνεδρίασης της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου να ενισχύονται, μετά και τις ανακοινώσεις κερδοφορίας των επενδυτικών τραπεζών Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε κέρδη δευτέρου τριμήνου, της τάξεως των 1,10 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της Goldman Sachs υπερέβησαν τις εκτιμήσεις κατά πολύ, καθώς διαμορφώθηκαν σε 2,31 δολ. ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για 1,95 δολ.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται για μετοχές της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας PalmOne, μετά από την ανακοίνωση της κερδοφορίας τετάρτου οικονομικού τριμήνου που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών και οδήγησε την J.P. Μorgan σε αναθεώρηση της τιμής στόχου, από τα 26,9 δολ. στα 34.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύει και η Digital Recorders, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας πως έλαβε παραγγελία για εξοπλισμό ασφαλείας που θα χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ”άνοιξε” στις 10.350,89 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,20%. Ο S&P 500 κινείται επίσης σε αρνητικό έδαφος, στις 1.128,71 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 0,14% ενώ σταθερός, στα χθεσινά επίπεδα παραμένει ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται στις 4.476,2 μονάδες, με απώλειες 0,58%, τον γαλλικό CAC 40 στις 3.717,16 μονάδες με πτώση 0,62% και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να μειώνεται κατά 0,90% στις 3.953,78 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v