Διπλασιασμός κερδών για M. Stanley- Goldman Sachs

Διπλασιασμό των κερδών τους πέτυχαν οι οι δυο χρηματοοικονομικοί κολοσσοί των ΗΠΑ, Morgan Stanley και Goldman Sachs κατά το β΄ οικονομικό τρίμηνο της χρήσης, αμφότερες ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Διπλασιασμός κερδών για M. Stanley- Goldman Sachs
Ιδιαίτερα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι δυο χρηματοοικονομικοί κολοσσοί των ΗΠΑ, Morgan Stanley και Goldman Sachs για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του έτους, αμφότερες ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley διπλασίασε τα κέρδη της έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρά τις έκτακτες χρεώσεις που αφορούν τη δραστηριοποίησή της στον κλάδο leasing, ύψους 109 εκ. δολ. Η χρηματοοικονομική εταιρία αποκόμισε κέρδη ύψους 1,23 δισ. δολ. ή 1,10 δολ. ανά μετοχή έναντι 599 εκ. δολ. ένα χρόνο πριν, με έσοδα της τάξης των 6,7 δισ. δολ.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλαν τα προϊόντα σταθερού εισοδήματος της εταιρίας, καθώς ο συνολικός τζίρος από τον κλάδο ανήλθε σε 1,8 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση κατά 43% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα προϊόντα σταθερού εισοδήματος και η σημαντική ενίσχυση του τμήματος investment banking ήταν καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση της εντυπωσιακής κερδοφορίας δευτέρου τριμήνου της Goldman Sachs.

H εταιρία παρουσίασε κέρδη ύψους 1,19 δισ. δολ. ή 2,31 δολ. ανά μετοχή, έναντι 695 εκ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα συνολικά έσοδα της Goldman Sachs για το τρίμηνο που έληξε στις 28 Μαΐου ανήλθαν σε 5,51 δισ. δολ., σημαντικά ενισχυμένα έναντι των 3,99 δισ. δολ. που είχε εμφανίσει πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v