Υψηλό δυο μηνών για Nasdaq

Σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στις μετοχές τεχνολογίας αντισταθμίζει τις πιέσεις που δέχονται κάποιες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στην Ευρώπη, ο δείκτης Dax έκλεισε πάνω από τις 4.000 μονάδες.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στις μετοχές τεχνολογίας αντισταθμίζει τις πιέσεις που δέχονται κάποιες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Εν τω μεταξύ, η πρώτη δημοσιοποίηση μακροοικονομικών στοιχείων της εβδομάδας, αναφορικά με την αναπάντεχη μείωση των παραγγελιών διαρκών αγαθών, δεν επηρέασε τις μετοχές αλλά προκάλεσε συρρίκνωση του δολαρίου και ενίσχυση του χρυσού.

Ο όγκος συναλλαγών είναι μέχρι στιγμής ιδιαίτερα χαμηλός, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, εν όψει των αποφάσεων της Federal Reserve, την επόμενη εβδομάδα.

Αξιόλογη άνοδος σημειώνεται στον κλάδο των εταιριών λογισμικού, με τη μετοχή της Μicrosoft να ενισχύεται κατά 1% μετά από σύσταση για ”αγορά” από την Banc of America, έναντι προηγούμενης εισήγησης για ουδέτερη στάση.

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος των ημιεπεξεργαστών, μετά από τις ανακοινώσεις για εντυπωσιακή κερδοφορία από Omnivision και ATI Technologies.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, λόγω της ελεύθερης πτώσης της μετοχής της AT&T, πλέον του 9%, μετά από ανακοίνωση της εταιρίας που αναφέρει συρρίκνωση των προβλέψεων για τις πωλήσεις του 2004.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί στις 10.457,82 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,21%. Ο S&P 500 κινείται επίσης σε αρνητικό έδαφος, στις 1.142,97 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 0,10% ενώ κατά 0,10% ενισχύεται ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, ο οποίος, στις 2.022,98 μονάδες, σημειώνει ανώτατο επίπεδο διμήνου.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται στις 4.503,2 μονάδες, με άνοδο 0,37%, τον γαλλικό CAC 40 στις 3.755,75 μονάδες με άνοδο 0,96% και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, με σημαντική άνοδο 1,57% στις 4.007,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v