Ενίσχυση κερδών κατά 24% για τη Nike

Εντυπωσιακά αποτελέσματα επιφύλαξε για το τέλος της οικονομικής χρήσης η μεγαλύτερη εταιρία αθλητικών ειδών του κόσμου, Nike, αποκομίζοντας οφέλη από την ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της και το αδύναμο δολάριο.

Ενίσχυση κερδών κατά 24% για τη Nike
Εντυπωσιακά αποτελέσματα επιφύλαξε για το τέλος της οικονομικής χρήσης η μεγαλύτερη εταιρία αθλητικών ειδών του κόσμου, Nike, αποκομίζοντας οφέλη από την ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της και το αδύναμο δολάριο, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Συγκεκριμένα, η Nike σημείωσε κέρδη 305 εκ. δολ. ή 1,13 δολ. ανά μετοχή στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο έναντι 246,2 εκ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 17% στα 3,5 δισ. δολ., ενώ κατά 6% αυξήθηκαν τα έσοδά της στις ΗΠΑ, κατά 16% στην Ευρώπη και κατά 25% στην Ασία.

Για το σύνολο της οικονομικής χρήσης, η Nike εμφανίζει κέρδη της τάξεως των 945,6 εκ. δολ. ή 3,51 δολ. ανά μετοχή, έναντι 474 εκ. δολ. ή 1,77 δολ. ανά μετοχή κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Philip Knight δήλωσε: ”Ήταν μια εκπληκτική χρονιά για το εμπορικό σήμα της Nike σε όλο τον κόσμο”.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ενέκρινε νέο τετραετές πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1,5 δισ. δολ., μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος, ύψους 1 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v