Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές-Απώλειες 0,9% για DAX

Επιστροφή στην «κλασσική συνταγή» της πτώσης για τις ευρωπαϊκές αγορές μετά το ξέσπασμα ανόδου της Τρίτης, με τους τραπεζικούς τίτλους να σημειώνουν απώλειες και τον DAX 30 να κινείται 0,96% χαμηλότερα.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις κορυφαίες αγορές της Ευρώπης, με τους τραπεζικούς τίτλους να σημειώνουν υποχώρηση, μετά την «έκρηξη» ανόδου της Τρίτης και τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποίηση κερδών.

Αντιστροφή τάσεων για τον τίτλο της HSBC επί ευρωπαϊκού εδάφους –μετά το ράλι που σημείωσε στην αγορά του Χονγκ Κονγκ- καθώς υποχωρεί 7% στο Λονδίνο, ενώ σε πτωτική τροχιά κινούνται και οι μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, ακολουθώντας την υποχώρηση του «μαύρου χρυσού».

Απώλειες 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,96% στις 3.849 μονάδες. Σε πτωτική τροχιά το Λονδίνο, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,79% στις 3.685 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,90% χαμηλότερα στο επίπεδο των 2.639 μονάδων.

Σε εκρηκτική τροχιά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με στήριξη από τραπεζικούς τίτλους, με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη της τάξης του 4,55%. Η Ασία ακολούθησε το παράδειγμα της Wall Street, η οποία σημείωσε εντυπωσιακά κέρδη στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους βασικούς δείκτες να ανακάμπτουν από τα χαμηλά 12 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v