Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση για ευρωαγορές και futures της Wall

Η πολύ καλή πορεία των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και των τραπεζικών τίτλων οδηγεί υψηλότερα τόσο τις ευρωαγορές όσο και τα futures της Wall. Άνοδος 1,5% για τον DAX.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες στην πολύ καλή πορεία των μετοχών αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και στην ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου.

Για τις μεν αυτοκινητοβιομηχανίες σημείο-κλειδί της ανόδου η διπλή αναβάθμιση της Daimler (6,4%) από τη Moody’s, η οποία προσδίδει, πλέον, σύσταση «overweight» από «underweight» που ήταν πριν για τη μετοχή του ομίλου.

Η θετική έκθεση επηρεάζει το σύνολο του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη Renault να ενισχύεται 5,1%, την Porsche 4,59% και την BMW να κινείται 1,8% υψηλότερα.

Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης και ο τραπεζικός κλάδος, ιδιαίτερα οι βρετανικές τράπεζες οι οποίες έχουν δεχτεί «σκληρά χτυπήματα» το τελευταίο διάστημα. Άνοδος 7,9% για τη Lloyds, στο 12,3% για την HSBC, ενώ κατά 10,1% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της BNP Paribas.

Ράλι για τη μετοχή της Citigroup στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, με κέρδη 21%, μετά τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της, κ. Vikram Pandit, ότι η τράπεζα «θα επιβιώσει».

Αντίθετα, πτωτική κίνηση ακολουθεί ο κλάδος κοινής ωφέλειας, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη της γερμανικής E.ON (-7,09%) για το 2008. Πτωτική κίνηση και για την ανταγωνίστρια RWE, με αποδυνάμωση 2,4%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 1,50% διαμορφούμενος στο επίπεδο των 3.747 μονάδων, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,17% στις 3.583 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,03% υψηλότερα στις 2.545 μονάδες.

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 1,61%, τον S&P 500 να ενισχύεται 1,88% και τον Nasdaq να κινείται 1,43% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ενώ την προσοχή των επενδυτών «αιχμαλωτίζει» η ομιλία του επικεφαλής της Fed κ. Ben Bernanke στο Council of Foreign Relations, στην οποία θα αποτυπώσει τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τον τρόπο εποπτείας του τραπεζικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v