Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τραπεζική «κατρακύλα» στην Ευρώπη

Μία ακόμη συνεδρίαση ισχυρών πιέσεων για τις τράπεζες λαμβάνει χώρα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και τις δυσοίωνες εκθέσεις Παγκόσμιας Τράπεζας και Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης.

Εκ νέου σε κλοιό ρευστοποιήσεων οι τραπεζικοί τίτλοι στις ευρωπαϊκές αγορές, με Παγκόσμια Τράπεζα και Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης να σκιαγραφούν ένα εξαιρετικά δυσοίωνο μέλλον για την παγκόσμια οικονομία.

Κάθετη πτώση για τον τίτλο της Lloyds, με απώλειες 7% -ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να χάνει ώς και 13%-, καθώς οι επενδυτές δεν «βλέπουν με καλό μάτι» τη συμφωνία με το βρετανικό δημόσιο, ενώ συνεχίζονται οι έντονες πιέσεις για τη μετοχή της HSBC (-10%), μετά την υποχώρησή της σε χαμηλό 12 ετών στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Σε ανάλογη πορεία οι τίτλοι των Barclays (-11%), Deutsche Bank (-2,2%), ενώ η BNP Paribas αντιστρέφει την αρχικά θετική της πορεία σημειώνοντας απώλειες 0,3%.

Απώλειες 0,7% σημειώνει ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World, ενώ 1,1% χαμηλότερα κινείται ο DJ Stoxx 600. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες με τον DAX 30 να υποχωρεί 1% στις 3.629 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 1,41% στις 3.480 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,46% χαμηλότερα στις 2.497 μονάδες.

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και το υψηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας έδρασαν αρντητικά για τις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 1,2% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v