Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Ευρώπη

Διαθέσεις σταθεροποίησης στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά την κάθετη πτώση στις μετοχές αρκετών τραπεζικών ομίλων, με τους επενδυτές να προχωρούν σε «δεύτερη ανάγνωση» της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Προσπάθεια σταθεροποίησης καταβάλλεται στις ευρωπαϊκές αγορές, αν και οι συνεχιζόμενες πιέσεις σε τραπεζικούς τίτλους αλλά και η κάτι παραπάνω από δυσοίωνη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν «αφήνουν σε ησυχία» τους επενδυτές.

Κάθετη πτώση για τη μετοχή της Lloyds, καθώς υποχωρεί 14,3%, μετά την συμφωνία με το βρετανικό δημόσιο, ενώ συμπαρασύρει στην πορεία της και τον τίτλο της Barclays ο οποίος υποχωρεί 6,3%.

Στον αντίποδα σε θετική τροχιά κινείται η BNP Paribas (2,4%), μετά την εξαγορά των μονάδων της Fortis σε Λουξεμβούργο και Βέλγιο.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει απώλειες 0,2% στις 3.659 μονάδες, με τον FSTE 100 να αποδυναμώνει 0,1% στις 3.526 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,4% χαμηλότερα στο επίπεδο των 2.525 μονάδων.

Ισχυρές πιέσεις σημειώθηκαν στις ασιατικές αγορές, τόσο λόγω της Παγκόσμιας Τράπεζα όσο και εξαιτίας του υψηλού ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών που ανακοίνωσε η Ιαπωνία. Πτώση 1,2% για Nikkei, υψηλότερα του 3% για Shanghai Composite.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στην Wall Street, όπου ο Dow Jones κινήθηκε 0,49% και «έκλεισε» στις 6.626 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,12%, στις 683 μονάδες. Πτώση 0,44% για το Nasdaq στις 1.293 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v