Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Ευρώπη

Διαθέσεις σταθεροποίησης καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Σε «διαδικασία» σταθεροποίησης οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Ενδεχόμενη άνοδος της ανεργίας στις ΗΠΑ υψηλότερα του αναμενόμενου –αν και ήδη οι αναλυτές προβλέπουν ότι έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 1949- θα αποτελέσει ένα ακόμη «ισχυρό βαρίδι» για τις αγορές, οδηγώντας τα σε χαμηλότερα επίπεδα.

Πάντως στην Ευρώπη επικρατεί, προς το παρόν, αυτοσυγκράτηση, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,19% στις 3.701 μονάδες, τον FTSE 100 να υποχωρεί οριακά 0,07% στις 3.527 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,23% υψηλότερα στις 2.576 μονάδες.

Την τέταρτη εβδομάδα απωλειών «ολοκλήρωσαν» οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 3,5% και τον κινεζικό Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 1%.

Σε διαδικασία «ελεύθερης πτώσης» βρέθηκε η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν σε χαμηλό 12 ετών και τη μετοχή της Citi να κλείνει οριακά υψηλότερα από το «απόλυτο ψυχολογικό όριο» του ενός δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v