Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο. Συχνές εναλλαγές πρόσημων για τους βασικούς δείκτες, με πτώση 0,5% για DAX.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με αρκετά συχνή εναλλαγή πρόσημων και τους επενδυτές να προσπαθούν να «μαζέψουν» τις απώλειές τους μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα.

Μεμονωμένες μετοχές καταγράφουν εντυπωσιακή πορεία, με κορυφαία εξ αυτών την Fortis Bank, που ενισχύεται πλησίον του 24%, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Les Echos» για νέα συμφωνία μεταξύ BNP Paribas και βελγικού δημοσίου για την τύχη του ομίλου.

Η ανάκαμψη των τιμών νικελίου και κασσίτερου οδηγεί κατά 4,2% τον τίτλο της BHP Billiton, ενώ η μετοχή της διαφημιστικής WPP «λάμπει» στην λονδρέζικη αγορά σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9%.

Πτώση 0,6% για τον DAX 30 στις 3.676 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στις 3.530 μονάδες και τον CAC 40 να υποχωρεί 0,8% στις 2.547 μονάδες.

Σαφέστερη κατεύθυνση στις αγορές αναμένεται ότι θα δώσει η ανακοίνωση –στις 15.30 ώρα Ελλάδας- των στοιχείων για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι θα διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 1949.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v