Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: "Όχι" στις κρατικοποιήσεις τραπεζών

Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει στην κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Λόρδο Mandelson.

Βρετανία: Όχι στις κρατικοποιήσεις τραπεζών
Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει στην κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Λόρδο Mandelson.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο κ. Mandelson υποστήριξε ότι "οι κρατικοποιήσεις τραπεζών δεν είναι απαραίτητες αλλά ούτε και επιθυμητές" από τη βρετανική κυβέρνηση. Η δήλωσή του έρχεται λίγες μέρες μετά την αύξηση του ποσοστού που κατέχει το βρετανικό δημόσιο στη Lloyd Banking Group στο 65% έναντι 43% που ήταν πριν.

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη εποπτεία του τρόπου λειτουργίας των τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ υποστήριξε ότι "οι φορολογούμενοι στη Βρετανία δεν θα βγουν ζημιωμένοι" μετά την απορρόφηση από το κράτος του 68% της RBS και του 65% της Lloyds.

Υποστήριξε, δε, ότι το βρετανικό δημόσιο δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε πλήρη κρατικοποίηση των δύο τραπεζών, κάτι που έπραξε με τη Northern Rock.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v