Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στηρίζουν την Ευρώπη

Η εντυπωσιακή πορεία στις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την διπλή αναβάθμιση της Daimler, οδηγούν ανοδικά τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1,3%.

«Γκάζι» από τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών οδηγούν υψηλότερα τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίος «ξεκολλούν» από τα χαμηλά 12 ετών.

Η ισχυρή άνοδος για την αυτοκινητοβιομηχανία στηρίζεται στην διπλή αναβάθμιση της Daimler (6,6%) από την Morgan Stanley, η οποία προσδίδει, πλέον, στον γερμανικό όμιλο σύσταση «overweight» (από «underweight») και παράλληλα προτρέπει τους επενδυτές να μειώσουν την έκθεσή της στην Porsche (4%) και να στραφούν σε μετοχές της Daimler.

Η θετική έκθεση επηρεάζει το σύνολο του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας, με την Renault να ενισχύεται 4,8% και την BMW να κινείται 3,4% υψηλότερα.

Σε τροχιά ανάκαμψης και ο τραπεζικός κλάδος, μετά το νέο σφυροκόπημα ρευστοποιήσεων που δέχθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Άνοδος 3,4% για Lloyds, στο 2,7% για την HSBC, ενώ κατά 4,80% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της BNP Paribas.

Στον αντίποδα σε πτωτική τροχιά κινείται ο κλάδος κοινής ωφέλειας, με την E.ON να υποχωρεί 7,6%, καθώς τα μεγέθη δ’ τριμήνου 2008 δεν ικανοποίησαν την αγορά, ενώ συμπαρασύρει στην πορεία της και την RWE, η οποία καταγράφει πτώση 3,3%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,36% στις 3.736 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,43% στις 3.557 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,52% υψηλότερα στις 2.532 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v