Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Στα £50 εκατ. το κόστος των G20

Οι ηγέτες των G20 συναντώνται στο Λονδίνο στις αρχές Απριλίου να συζητήσουν για την κρίση και το πώς μπορούν να σώσουν τις οικονομίες τους από αυτήν. Οι Βρετανοί φορολογούμενοι, όμως, δεν είναι διόλου ευχαριστημένοι.

Βρετανία: Στα £50 εκατ. το κόστος των G20
Οι ηγέτες των G20 συναντώνται στο Λονδίνο στις αρχές Απριλίου να συζητήσουν για την κρίση και το πώς μπορούν να σώσουν τις οικονομίες τους από αυτήν. Οι Βρετανοί φορολογούμενοι, όμως, δεν είναι διόλου ευχαριστημένοι με την όλη υπόθεση.

Απόλυτα κατανοητή η αντίδραση των Βρετανών, καθώς -βάσει επίσημων στοιχείων- η σύνοδος των G20 θα κοστίσει περί τα 50 εκατ. στερλίνες, ένα βάρος που καλούνται να καλύψουν οι φορολογούμενοι της Βρετανίας.

Όπως σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι «Times» του Λονδίνου, και μόνο το γεγονός ότι στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρεθεί στις 2 Απριλίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Barack Obama -στο πρώτο επίσημο ταξίδι του, ως Προέδρου, στην Ευρώπη- είναι αρκετό για να «ανεβάσει» σημαντικά το κόστος της συνόδου, εξαιτίας των υψηλών δαπανών για ασφάλεια.

Πάντως, κορυφαία στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης -τα οποία υποστηρίζουν ότι το κόστος δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. στερλίνες- τονίζουν ότι «το κόστος του να μην πραγματοποιηθεί αυτή η σύνοδος για οικονομία, καταναλωτές και αγορές είναι πολύ πιο υψηλό και δυσβάσταχτο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v