Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύρωστη ανάκαμψη ευρωαγορών – futures Wall

Εύρωστη ανάκαμψη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ανακοινώσεων σημαντικών deals, καθώς και τακτοποιήσεων χαρτοφυλακίων στη σημερινή λήξη παραγώγων ανά την ήπειρο. Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Εύρωστη ανάκαμψη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ανακοινώσεων σημαντικών εξαγορών, καθώς και τακτοποιήσεων χαρτοφυλακίων στη σημερινή λήξη παραγώγων ανά την ήπειρο.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,3% στις 6.428 μονάδες, ο DAX 1,69% στις 8.002 μονάδες και ο CAC 1,67% στις 5.6037 μονάδες.

Οι όγκοι των συναλλαγών είναι διογκωμένα εξαιτίας του αποκαλούμενου triple-witching, της ημέρας δηλαδή κατά την οποία λήγουν προθεσμιακά συμβόλαια και δικαιώματα -futures και options- επί δεικτών και μετοχών ανά την ήπειρο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Societe Generale απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της ρωσικής ανταγωνιστικής Rosbank και η Philips Electronics ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τη Respironics.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, στον απόηχο της αισθητής ανάκαμψης του αμερικανικού Nasdaq χάρη στις ευοίωνες εταιρικές προβλέψεις της Oracle. Η Nokia κερδίζει 2,6% και η Ericsson 2,2%.

Η ανάκαμψη των τιμών των μετάλλων υποστηρίζει τον μεταλλευτικό κλάδο και η BHP Billiton κερδίζει 1,2% και η Rio Tinto 0,7%.

Η Carrefour ενισχύθηκε 1,5% έπειτα από δημοσίευμα ότι θα πωλήσει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ προσφορών Dia και ED.

Η ArcelorMittal κερδίζει 1,3% μετά την έγκριση πλήρους εξαγοράς της Acindar Industria Argentina de Aceros.

Η Gaz de France κατέγραψε άνοδο 1,4% μετά την ανακοίνωση επαναγοράς 2,5% των μετοχών της, που αποτιμώνται περί το 1 δισ. ευρώ.

Η Credit Agricole διολίσθησε 1,2% στην ανακοίνωση απομειώσεων 2,5 δισ. ευρώ προ φόρων εξαιτίας της κρίσης στο αμερικανικό subprime.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το ατομικό εισόδημα και τις ατομικές δαπάνες Νοεμβρίου, καθώς και ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Η Research In Motion και η Qualcomm των ΗΠΑ αναβάθμισαν τις προβλέψεις για τις πωλήσεις τους και αναμένεται να επιδράσουν θετικά στις συναλλαγές της Wall Street.

Οι αμερικανικοί δείκτες ενισχύθηκαν χθες με ώθηση κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν εύρωστη άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v