Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση ευρωαγορών εν μέσω μεταβλητότητας

Η μεταβλητότητα παραμένει το κύριο γνώρισμα στις συναλλαγές και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ελαφρώς υψηλότερα στις πρωινές συναλλαγές, μετά από ένα πτωτικό άνοιγμα στον απόηχο των απωλειών στην Wall Street και τις ασιατικές αγορές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ελαφρώς υψηλότερα στις πρωινές συναλλαγές, μετά από ένα πτωτικό άνοιγμα στον απόηχο των απωλειών στην Wall Street και τις ασιατικές αγορές, υπό τον φόβο επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας και των εταιρικών κερδών εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης.

”Η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες,” τονίζει αναλυτής της BNP Paribas στο Bloomberg.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,28% στις 6.295 μονάδες, ο DAX 0,09% στις 7,832 μονάδες και ο CAC 0,36% στις 5.534 μονάδες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των μεγεθών για τον πληθωρισμό στην Βρετανία, που ενδεχομένως να προσφέρει ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική της Bank of England.

Ανάκαμψη εκδηλώνεται στον βρετανικό τραπεζικό κλάδο, με πρωταγωνιστή την μετοχή της Northern Rock (+3,1%) μετά την φήμη ότι το υπουργείο Οικονομικών θα επεκτείνει την κάλυψη των υποχρεώσεων του οίκου. Η Barclays ενισχύεται 1,3%, η HSBC 1% και η HBOS 1,9%.

Η Debenhams, δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση αλυσίδων καταστημάτων της Βρετανίας, εκτινάσσεται 13% καθώς φημολογείται ότι ο πρόεδρος της Landmark Group αγόρασε μερίδιο 7,3% στην επιχείρηση.

Η Lanxess ενισχύεται 2,5% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την JPMorgan Chase.

Η National Express κερδίζει 3% μετά την πρόβλεψη για ικανοποιητικά αποτελέσματα έτους.

Οι πιέσεις επιμένουν και σήμερα στον μεταλλευτικό κλάδο, μετά την νέα υποχώρηση της τιμής του χαλκού στις ασιατικές συναλλαγές.

Κατά τα λοιπά, η Merrill Lynch υποβάθμισε την μετοχή της Novartis και η UBS την Nestle σε ”ουδέτερη” από ”αγορά.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v