Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη μεταβλητότητα στις ασιατικές αγορές

Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το βασικό χαρακτηριστικό των ασιατικών αγορών στη σημερινή συνεδρίαση, οι οποίες ακολούθησαν το ”παράδειγμα” Wall Street και Ευρώπης, καταγράφοντας, όμως, ελεγχόμενες απώλειες. Στο 0,27% η πτώση για το Nikkei.

Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το βασικό χαρακτηριστικό των ασιατικών αγορών στη σημερινή συνεδρίαση, οι οποίες ακολούθησαν το ”παράδειγμα” Wall Street και Ευρώπης, καταγράφοντας, όμως, ελεγχόμενες απώλειες.

Οι φόβοι για ύφεση στην αμερικανική οικονομία οδηγούν, για μία ακόμη συνεδρίαση, χαμηλότερα τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων, όπως αυτές των Nintendo (-3.6%) και Matsushita Electric Industrial (-3%), ενώ χαμηλότερα κινούνται και οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, όπως η BHP Billiton (-0,7%), μετά την αντίστοιχη υποχώρηση της τιμής του χαλκού.

”Η υποχώρηση στην κατανάλωση των ΗΠΑ θα πλήξει, πρωτίστως, τους εξαγωγικούς ομίλους της Ασίας”, σημειώνει στο Bloomberg ο Kevin Yang, επικεφαλής της Paradigm Asset Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 360 εκατ. δολαρίων.

Πτώση 0,2% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Asia Pacific, ενώ πλησίον του 0,3% υποχωρεί ο ιαπωνικός Nikkei και στο 0,4% ο βασικός δείκτης της αγοράς της Αυστραλίας S&P/ASX 200.

Σε πορεία υποχώρησης, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και η κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300 να σημειώνει πτώση 0,4%, ενώ αντίθετα ανοδική πορεία ακολουθεί το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng, ενισχύεται 0,47%.

Οι επενδυτές ανά την υφήλιο, όπως απέδειξε η χθεσινή ισχυρή πτώση τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές όσο και στη Wall Street, προχωρούν σε κατοχύρωση των όποιων κερδών τους, πραγματοποιώντας ευρύτατες ρευστοποιήσεις.

Σημαντική υποχώρηση υποδεικνύουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, με τον DAX να αποδυναμώνεται 1,48%, τον FTSE 100 πλησίον του 1,74% και τον CAC στο 1,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v