Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά σε ανοδική πορεία οι ασιατικές αγορές

Ανοδική πορεία, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές, μετά τα μέτρα για το ”πάγωμα” των επιτοκίων στην αγορά subprime των ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη παράγοντα στήριξης για την αμερικανική οικονομία. Κέρδη 0,50% για Nikkei.

Ανοδική πορεία, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές, μετά τα μέτρα για το ”πάγωμα” των επιτοκίων στην αγορά subprime των ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη παράγοντα στήριξης για την αμερικανική οικονομία.

”Οι επενδυτές θεωρούν βέβαιο ότι οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο θα παρεμβαίνουν προκειμένου να λύσουν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί”, υποστηρίζει ο Soichiro Monji, διαχειριστής κεφαλαίων στην Daiwa SB Investments.

Σε ανοδική τροχιά οι μετοχές κατά κύριο λόγω εξαγωγικών ομίλων, υπό το πρίσμα της ελπίδας ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα διολισθήσει στην ύφεση. Στο 3,4% τα κέρδη για την Honda Motor και στο 2,7% για την Sharp.

Άνοδος έως το 1,3% για τον MSCI Asia Pacific, ενώ ο Nikkei καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,5%, διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα.

Κέρδη 0,50% για τον δείκτη Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές υποδεικνύουν τα futures, με τον DAX να υποχωρεί πλησίον του 0,23%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται οριακά στο 0,05%, ενώ ο CAC καταγράφει κέρδη πλησίον του 0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v