Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Προσεκτική υποχώρηση” στις ασιατικές αγορές

Πορεία προσεκτικής υποχώρησης στις ασιατικές αγορές, καθώς αποδυναμώνονται μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και πετρελαϊκών εταιρειών, ακολουθώντας την αντίστοιχη κίνηση στις τιμές μετάλλων και πετρελαίου. Πτώση 0,45% για Nikkei.

Πορεία προσεκτικής υποχώρησης στις ασιατικές αγορές, καθώς αποδυναμώνονται μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και πετρελαϊκών εταιρειών, ακολουθώντας την αντίστοιχη κίνηση στις τιμές μετάλλων και πετρελαίου.

Βύθιση 16% για την κινεζική Sinotruk, τον μεγαλύτερο όμιλο κατασκευής βαρέων οχημάτων της Κίνας, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Αντίθετα σε ανοδική τροχιά οι μετοχές τεχνολογικών ομίλων και κυρίως αυτή της Samsung Electronics, μετά την αναβάθμιση τόσο του κλάδου όσο και της Intel από την JPMorgan.

Πτώση 0,2% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Asia Pacific, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 0,45%, με τον ευρύτερο δείκτη Topix να αποδυναμώνεται 0,2%.

Ισχυρότερες οι πιέσεις στην αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να καταγράφει απώλειες 0,97%, ενώ στον αντίποδα οριακή άνοδος σημειώνει το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v