Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη Nikkei στο Τόκιο εν τη ”απουσία” της Wall

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, αλλά ο Nikkei στην Ιαπωνία ανέκαμψε κοντά στο κλείσιμο της συνεδρίασης, καθώς εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικότερα επίπεδα. Πτώση 2,03% για το δείκτη Hang Seng.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η πιστωτική κρίση διαφαίνεται ότι θα προκαλέσει επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και ο αντιπροσωπευτικός δείκτης της περιφέρειας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών.

Πάντως οι αγορές της Ιαπωνίας, όπως και της Ταϊβάν και της Σρι Λάνκα, ανέκαμψαν κοντά στο κλείσιμο της συνεδρίασης, καθώς επικράτησαν αγορές σε μετοχές που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικότερα επίπεδα.

”Υπάρχουν ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία θα υποχωρήσει περισσότερο και για μεγαλυτερο διάστημα απ’όσο περιμέναμε... Οι τρέχουσες συνθήκες μπορεί να διαρκέσουν δύο και τρεις μήνες” αναφέρουν αναλυτές στο πρακτορείο Bloomberg.

Η σημερινή αργία στο αμερικανικό χρηματιστήριο προκαλεί περιορισμένους όγκους συναλλαγών και προσφέρει στους επενδυτέ3ς ”ευκαιρία” να προχωρφήσουν σε αγορές τίτλων που θεωρείται ότι έχουν διολισθήσει σε φθηνότερα επίπεδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού με πτώση 0,3% διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Σεπεμβρίου. Περίπου πέντε μετοχές υποχώρησαν στον ασιατικό δείκτη για κάθε τέσσερις που ενισχύθηκαν.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 0,34% στις 14.888 μονάδες, ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, που σε μεγάλο διάστημα της συνεδρίασης κινήθηκε ανοδικά, έκλεισε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι βασικοί δείκτες στην Αυστραλία, την Κίνα (-4,5%), τη Νότιο Κορέα, την Ινδία, την Μαλαισία, την Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες υποχώρησαν.

Χθες στην Wall Street οι πτωτικές τάσεις διευρύνθηκαν και ο δείκτης Standard & Poor’s 500 στο αμερικανικό χρηματιστήριο έσβησε τα κέρδη της φετινής χρονιάς

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν κοντά σε χαμηλά έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v