Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ”κλοιό” sell-off οι ασιατικές αγορές

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση εξαιρετικά ισχυρών πιέσεων για το σύνολο των ασιατικών αγορών, με τραπεζικό κλάδο και εξαγωγικούς ομίλους να βρίσκονται στην ”κορυφή” των απωλειών. Σε ελεύθερη πτώση το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να αποδυναμώνεται στο 4,23%, ενώ στο 1,56% διαμορφώθηκαν οι απώλειες για Nikkei.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση εξαιρετικά ισχυρών πιέσεων για το σύνολο των ασιατικών αγορών, με τραπεζικό κλάδο και εξαγωγικούς ομίλους να βρίσκονται στην ”κορυφή” των απωλειών.

Στην ιαπωνική αγορά οι ισχυρότερες πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Toyota Motor (-1,8%) μετά την ανάκαμψη του γεν, αλλά και στον χρηματοοικονομικό όμιλο Mizuho Financial Group (-2,6%), μετά την ανακοίνωση της Wells Fargo ότι η κρίση στην στεγαστική αγορά των ΗΠΑ είναι η χειρότερη μετά την εποχή του ”Μεγάλου Κραχ” (Great Depression).

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρεί 2,2%, έχοντας χάσει το 7,9% της αξίας του από τις αρχές Νοεμβρίου.

Σε ”διαδικασία” sell-off η αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να καταγράφει απώλειες 4,11%, ενώ στο 2,5% διαμορφώνεται η αποδυνάμωση για τον κινεζικό CSI 300, οδηγώντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 1,6%.

Η νέα έκρηξη στις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου στην Κίνα, επαναφέρει στο προσκήνιο την προοπτική για νέα αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, κάτι που οι αναλυτές δεν αποκλείουν ότι μπορεί να συμβεί ακόμη και σήμερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί 1,4%, ενώ ο αντίστοιχο στην αγορά της Shenzhen σημειώνει απώλειες 1,7%.

Όπως επισημαίνουν κορυφαίοι αναλυτές των ασιατικών αγορών, η διαφαινόμενη ”επέκταση” της κρίσης στην στεγαστική αγορά των ΗΠΑ αλλά και στις αγορές πίστης ανά την υφήλιο, θα συνεχίσουν να αποτελούν ”βαρίδι” στις διαθέσεις των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v