Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ”στενωπό” πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τις ασιατικές μετοχές, με τον πετρελαϊκό κλάδο να βρίσκεται στην αιχμή της αποδυνάμωσης, ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού. Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων το Χονγκ Κονγκ, πτώση 0,46% για Nikkei.

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τις ασιατικές μετοχές, με τον πετρελαϊκό κλάδο να βρίσκεται στην αιχμή της αποδυνάμωσης, ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού.

Η υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου δρα περιοριστικά σε ό,τι αφορά το ύψος των απωλειών, κυρίως για τον Nikkei ο οποίος υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 0,46%.

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων ο δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, με πτώση 1,79% και ”συμβολή” σε αυτήν εταιρειών όπως η Industrial and Commercial Bank of China, μετά την ενίσχυση του πληθωρισμού στην Κίνα και την επιστροφή των προβλέψεων για νέα αύξηση επιτοκίων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia-Pacific υποχωρεί 0,5%, ενώ σε τρεις συνεδριάσεις έχει αποδυναμωθεί κατά 5,4%.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street επικράτησε…ψυχραιμία, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,42%, τον Nasdaq στο 1,67% και τον S&P 500 πλησίον του 1%.

Σταθεροποιητικές τάσεις προοιωνίζουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 0,51%, ενώ οι DAX και CAC βρίσκονται στο ”κόκκινο”, με προβλεπόμενες απώλειες 0,18% και 0,22% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v