Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αιμορραγία” στις ασιατικές αγορές (update)

Κάθετη πτώση καταγράφει σχεδόν το σύνολο των ασιατικών αγορών, μετά τη διαμόρφωση του γεν σε υψηλό 1,5 έτους έναντι του δολαρίου, και τις παρατεινόμενες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Κάθετη πτώση καταγράφει σχεδόν το σύνολο των ασιατικών αγορών, μετά τη διαμόρφωση του γεν σε υψηλό 1,5 έτους έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να ασκούνται εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις στις μετοχές εξαγωγικών ομίλων.

Παράλληλα ο φόβος για περαιτέρω διαγραφές απωλειών από κορυφαίους τραπεζικούς ομίλους, όπως η HSBC, μοιάζει να ”στοιχειώνει” εκ νέου τους επενδυτές, οδηγώντας χαμηλότερα και τον δεικτοβαρή τραπεζικό κλάδο.

Η διολίσθηση του δολαρίου έναντι του γεν επέτεινε τις πιέσεις στους εξαγωγείς και η ιαπωνική Nintendo διολίσθησε 6,2%. Το δολάριο υποχώρησε έως τα 109,86 έναντι του γεν, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2006.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και στον πετρελαϊκό κλάδο, με την PetroChina να υποχωρεί 6,2% και την Woodside Petroleum 5,8% μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου 1,4% στην συνεδρίαση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε 3,2% με τις μεγαλύτερες απώλειες από τα μέσα Αυγούστου.

Οι βασικοί δείκτες διολίσθησαν σε όλες τις ασιατικές αγορές, με τις μεγαλύτερες πιέσεις στον Hang Seng που διολίσθησε 3,67%, ενώ ο Nikkei έκλεισε με πτώση 2,48% στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους στις 15.197 μονάδες.

Ο δείκτης CSI 300 της Κίνας διολίσθησε 3,4% και κινείται κάτω από τις 5.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 21 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v