Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση Nikkei 2,02% εξαιτίας της Wall Street

Τα ασιατικά χρηματιστήρια διολίσθησαν και ο δείκτης Topix στο Τόκιο είχε την χειρότερη εμφάνιση από τον Αύγουστο (-2,6), όταν ξεκίνησε η πιστωτική κρίση. Η κάθετη πτώση του δολαρίου και οι ζημιές στις αμερικανικές τράπεζες άσκησαν έντονες πιέσεις στην Wall Street, που μεταδίδονται στις ασιατικές αγορές.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια διολίσθησαν και ο δείκτης Topix στο Τόκιο είχε την χειρότερη εμφάνιση από τον Αύγουστο (-2,6), όταν ξεκίνησε η πιστωτική κρίση.

Η κάθετη πτώση του δολαρίου και οι ζημιές στις αμερικανικές τράπεζες άσκησαν έντονες πιέσεις στην Wall Street, που μεταδίδονται στις ασιατικές αγορές.

Το ιαπωνικό χρηματιστήριο έχει απολέσει 24 δισ. δολάρια από την αξία του αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία ο δείκτης Topix της ευρύτερης αγοράς έχει διολισθήσει ως τώρα 5,2%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 325 μονάδων ή 2,02% στις 15.771 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνισαν οι εξαγωγείς, με την Toyota Motor να διολισθαίνει 4,2%. Η Sony Corp. υποχώρησε 2,4%.

Οι τράπεζες ακολουθούν, με την Mizuho να χάνει 3,4%, την Mitsubishi UFJ Financial 3,2% και την Nomura Holdings 2,9%.

Ο αμειρκανικός δείκτης Standard & Poor’s 500 διολίσθησε 2,9% χθες, μμε έντονες πιέσεις εξαιτίας των ζημιών στην ασφαλιστική American International Group, την General Motors, την Morgan Stanley.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε 2,7%.

Ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα και ο Taiex στην Ταϊβάν είχαν την χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των αγορών της περιφέρειας, κλείνοντας με πτώση 4,8% και 3,9% αντιστοίχως.

Τα χρηματιστήρια σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Σρι Λάνκα παρέμειναν κλειστά λόγω αργιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v