Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατή ανάκαμψη ασιατικών αγορών μετά την Wall

Τα μεγαλύτερα κέρδη οκτώ εβδομάδων απεκόμισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της θεαματικής ανάκαμψης στην Wall Street, η οποία αντέδρασε στις καθησυχαστικές δηλώσεις της Goldman Sachs για τις διαγραφές χρεών αλλά και τα πολύ καλά αποτελέσματα της Wal-Mart, που έδειξαν ότι ο Αμερικανός καταναλωτής εξακολουθεί να δαπανά.



Τα μεγαλύτερα κέρδη οκτώ εβδομάδων απεκόμισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της θεαματικής ανάκαμψης στην Wall Street, η οποία αντέδρασε στις καθησυχαστικές δηλώσεις της Goldman Sachs για τις διαγραφές χρεών αλλά και τα πολύ καλά αποτελέσματα της Wal-Mart , που έδειξαν ότι ο Αμερικανός καταναλωτής εξακολουθεί να δαπανά.

Σημαντικά κερδη, ως εκ τούτου, απεκόμισαν οι τραπεζικοί τίτλοι και οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγέων της ασιατικής περιφέρειας.

Η Toyota εκτινάχθηκε 3,7% και η Nintendo 8,5%.

Στον απόηχο της εκτίναξης 8,5% της Goldman Sachs, η Mitsubishi ενισχύεται 6,3%, η Mizuho Financial 6,4% και η National Australia 2,2%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 2,6% με την μεγαλύτερη άνοδο από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Στην Κίνα ο δείκτης CSI 300 κινείται στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο αποκομίζει τα μεγαλύτερα κέρδη 9 ημερών και διαμορφώνεται με άνοδο 2,5% στις 15.499 μονάδες.

Ο Hang Seng αποκομίζει τα περισσότερα κέρδη από τα μέσα Αυγούστου και με ανάκαμψη 4,4% καταγράφει την μεγαλυτερη άνοδο μεταξύ των ασιατικών δεικτών.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης Standard & Poor’s έκλεισε χθες με άνοδο 2,9% και ο Dow Jones με κέρδη 2,5% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 3,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v