Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σταθερά στο…κόκκινο παρέμειναν, για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, οι ασιατικές αγορές, με τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων και ορισμένων τραπεζών, να αποτελούν τις βασικές αιχμές της πτώσης. Παρά ταύτα η ολική επαναφορά στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να σημειώνει κέρδη 0,86%, μοιάζει να επαναφέρει την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών. Πτώση 0,46% για τον Nikkei, σε υψηλό δύο εβδομάδων η Κίνα, με τον CSI 300 να κερδίζει 1,76%.

Σταθερά στο…κόκκινο παρέμειναν, για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, οι ασιατικές αγορές, με τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων και ορισμένων τραπεζών, να αποτελούν τις βασικές αιχμές της πτώσης.

Ανοδική στροφή για τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων στην ιαπωνική αγορά, μετά από συνέντευξη του πρωθυπουργού της χώρας Yasuo Fukuda στους ”Financial Times”, ο οποίος χαρακτηρίζει ως ”μη επιθυμητή” τη συνεχιζόμενη ενίσχυση του γεν.

Παρά, όμως, την ανάκαμψη των εξαγωγέων, ο Nikkei δεν κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόστιμο, συμπληρώνοντας την όγδοη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών, με την πτώση του να διαμορφώνεται στο 0,46%.

Την απόλυτη επαναφορά πέτυχε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο μετά από τη διαμόρφωσή του σε χαμηλό πέντε εβδομάδων, κατόρθωσε να μηδενίσει τις απώλειές του, με τον δείκτη Hang Seng να επιστρέφει σε θετικό πρόσιμο και να σημειώνει άνοδο 0,86%.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street επικράτησε…ψυχραιμία, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,42%, τον Nasdaq στο 1,67% και τον S&P 500 πλησίον του 1%.

Σταθεροποιητικές τάσεις προοιωνίζουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 0,51%, ενώ οι DAX και CAC βρίσκονται στο ”κόκκινο”, με προβλεπόμενες απώλειες 0,18% και 0,22% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v