Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ελεύθερη πτώση οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις, με τον τραπεζικό κλάδο, για μία ακόμη φορά στην αιχμή της πτώσης, ασκούνται στις κυριότερες ασιατικές αγορές, μετά την ανάλογη πορεία που καταγράφηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street. Στο 1,6% οι απώλειες για Nikkei

Ισχυρές πιέσεις, με τον τραπεζικό κλάδο, για μία ακόμη φορά στην αιχμή της πτώσης, ασκούνται στις κυριότερες ασιατικές αγορές, μετά την ανάλογη πορεία που καταγράφηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Σε κλοιό πιέσεων και οι μετοχές εξαγωγικών ομίλων, κυρίως στην ιαπωνική αγορά, μετά από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toshiro Muto, ότι η οικονομία της χώρας θα βρεθεί αντιμέτωπη με χαλάρωση του ρυθμού ανάπτυξής της, εάν η κρίση στην στεγαστική αγορά των ΗΠΑ ”επεκταθεί”.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρεί 2,2%, έχοντας χάσει το 7,9% της αξίας του από τις αρχές Νοεμβρίου. Σε ανάλογη πορεία και η ιαπωνική αγορά, όπου ο Nikkei αποδυναμώνεται 1,6%, ενώ οι πιέσεις δεν ”ξέχασαν” ούτε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τις απώλειες του δείκτη Hang Seng να φθάνουν έως και το 4,1%, ενώ καταγράφεται σχετικός περιορισμός τους στο 3,2%.

Πτωτική πορεία για την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον Dow Jones να κλείνει στις 13,110,05 μονάδες με απώλειες 0,91% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,98% στις 2.618,51 μονάδες. Απώλειες 1,32% για τον S&P 500, στις 1.451,15 μονάδες.

Οι ισχυρότερες απώλειες καταγράφηκαν, για τον ενεργειακό κλάδο, με το αντίστοιχο δείκτη του S&P 500 να υποχωρεί 2,30%.

Στο ”κόκκινο” αναμένεται ότι θα βρεθούν, βάσει των παραγώγων και οι ευρωπαϊκές αγορές, με πτώση 1,52% για τον DAX, στο 1,10% για τον FTSE 100 και στο 0,90% για CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v