Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη Nikkei 1,1% στις ασιατικές αγορές

Ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ανατρέποντας τις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, καθώς επικράτησαν αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα.

Ενισχύθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ανατρέποντας τις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, καθώς επικράτησαν αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα μετά την διολίσθηση 10% του δείκτη Nikkei και του δείκτη Topix αυτό το μήνα.

Οι επενδυτές εκτιμουν ότι η διολίσθηση δεν αντιπροσωπεύει τις προοπτικές κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Κατά την Goldman Sachs, οι ιαπωνικές μετοχές είναι οι φθηνότερες των τελευταίων 33 ετών.

Η Ιαπωνία δεν αναμένεται να ”γλιτώσει” από μια αμερικανική επιβράδυνση, αλλά και η κερδοφορία δεν πρόκειται να είναι τόσο κακή όσο δείχνουν οι τιμές των μετοχών, σύμφωνα με τους παρατηρητές.

Ο δείκτης Nikkei ανέκαμψε 1,1% στις 15.211 μονάδες προς το τέλος της συνεδρίασης στο Τόκιο.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Ασίας Ειρηνικού υποχωρεί αυτή την ώρα 0,5%, ενώ υποχωρούσε 2,6% κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, στον απόηχο της έντονης πτώσης στην αμερικανική Wall Street.

Οι υπόλοιποι ασιατικοί δείκτες έχουν μικτή εμφάνιση, με τον CSI 300 στην Σαγκάη να ενισχύει μια ώρα πριν το κλείσιμο περί το 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v