Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βύθιση τιμών στην Ασία με πτώση Nikkei 2,5%

Βύθιση τιμών επικράτησε στις ασιατικές αγορές, μετά την διολίσθηση του δολαρίου που ώθησε το πετρέλαιο στα 100 δολάρια ανά βαρέλι σχεδόν και την υποβάθμιση της πρόβλεψης ανάπτυξης των ΗΠΑ από την Federal Reserve. Κατά το Bloomberg έχουν εξανεμιστεί πάνω από 3,4 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τις αγορές του πλανήτη αυτή την εβδομάδα.

Βύθιση τιμών επικράτησε στις ασιατικές αγορές, μετά την διολίσθηση του δολαρίου που ώθησε το πετρέλαιο στα 100 δολάρια ανά βαρέλι σχεδόν και την υποβάθμιση της πρόβλεψης ανάπτυξης των ΗΠΑ από την Federal Reserve.

Κατά το Bloomberg έχουν εξανεμιστεί πάνω από 3,4 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τις αγορές του πλανήτη αυτή την εβδομάδα.

Οι εξαγωγείς υπέστησαν εντονότατες απώλειες με την Honda να υποχωρεί 4,8% και την Toyota Motor 2,8%. Οι πιέσεις παρέμειναν έντονες στις τράπεζες και η Commonwealth Bank of Australia και η Mizuho Financial Group διολίσθησαν 2,1% έκαστη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 1,8% έχοντας χάσει 8,9% της αξίας του μέχρι στιγμής στον Νοέμβριο. Ο Nikkei 225 έκλεισε στο Τόκιο με πτώση 2,5% στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο 2006 και ο Kospi στη Νότιο Κορέα απώλεσε 3,5% της αξίας του.

Ολες οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν πλην της Νέας Ζηλανδίας. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 4,22%, ενώ οι απώλειες περιορίζονται στο 1,2% για το χρηματιστήριο της Σαγκάης στην Κίνα.

Εξαίρεση στο πτωτικό κλίμα οι τιμές των μετοχών εμπορευμάτων, που αντλούν συνέχεια επενδυτικό ενδιαφέρον, με την BHP Billiton να ενισχύεται 1,9%, την πετρελαϊκή Santos της Αυστραλίας 2,7% και την ιαπωνική Inpex 3,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v