Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 5% δείκτη MSCI Ασίας στην εβδομάδα

Μικτή εικόνα επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια και οι περισσότεροι δείκτες της περιφέρειας απεκόμισαν κέρδη, για πρώτη φορά μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις. Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διαμορφώνεται με μικρή μεταβολή στις 505,76 μονάδες έχοντας χάσει 5% της αξίας του αυτή την εβδομάδα.

Μικτή εικόνα επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια και οι περισσότεροι δείκτες της περιφέρειας απεκόμισαν κέρδη, για πρώτη φορά μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διαμορφώνεται με μικρή μεταβολή στις 505,76 μονάδες έχοντας χάσει 5% της αξίας του αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ζημιών του ασιατικού δείκτη και την χειρότερη σε εμφάνιση από τα τέλη Αυγούστου.

Οι υπόλοιποι ασιατικοί δείκτες είχαν μικτή εμφάνιση με πτώση για τις αγορές της Ταϊβάν και της Ταϊλάνδης και μικτή εικόνα ή κέρδη για τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια. Η αγορά της Ιαπωνίας παραμένει κλειστή λόγω αργίας.

Ο δείκτης Hang Seng εμφανίζει στο Χονγκ Κονγικ ανάκαμψη υψηλότερη του 2%, ενώ ο CSI 300 στην Κίνα κατά 1,75%. Τα αμερικανικά χρηβματιστήρια παρέμειναν χθες κλειστά λόγω αργίας και θα κλείσουν σήμερα νωρίτερα από το κανονικό.

Η στήριξη για τον Hang Seng, προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη μετοχή της Industrial and Commercial Bank of China (+1,9%), μετά και την ανακοίνωση εκ μέρους του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Lee Shauk-kee, ότι προτίθεται να επενδύσει ένα δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (129 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Ισχυρές πιέσεις για την μετοχή της Westpac (-1,7%), του τέταρτου μεγαλύτερου πιστωτικού ομίλου της Αυστραλίας, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για ισχυρό πλήγμα στον τραπεζικό κλάδο, λόγω της υψηλής έκθεσης τραπεζών της ευρύτερης περιοχής στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v