Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη από χαμηλά έτους στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά ενός έτους στα οποία είχαν υποχωρήσει εχθές, με πρωταγωνιστές τους κλάδους των φαρμακευτικών εταιριών και των εταιριών κοινής ωφέλειας, οι οποίοι επιδεικνύουν ανθεκτικότητα σε μια πιθανή οικονομική επιβράδυνση. Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά ενός έτους στα οποία είχαν υποχωρήσει εχθές, με πρωταγωνιστές τους κλάδους των φαρμακευτικών εταιριών και των εταιριών κοινής ωφέλειας, οι οποίοι επιδεικνύουν ανθεκτικότητα σε μια πιθανή οικονομική επιβράδυνση.

Επισημαίνεται ότι σήμερα έμεινε κλειστή η Wall Street λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, μετά από ισχυρές απώλειες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Όμως και την Παρασκευή οι ώρες των συναλλαγών στις ΗΠΑ θα είναι μειωμένες λόγω ημιαργίας.

Ο φαρμακευτικός κλάδος επωφελήθηκε τόσο από την ”ανοσία” που επιδεικνύει σε καιρούς ύφεσης, όσο και από την έκθεση της Citigroup που αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του κλάδου.

Ωστόσο, ο τραπεζικός κλάδος συνέχισε να υφίσταται σημαντικές πιέσεις, καθώς διατηρείται ο προβληματισμός των επενδυτών για την κλίμακα των επιπτώσεων από την πιστωτική κρίση.

Ειδικότερα, απώλειες μεγαλύτερες του 2% εμφάνισαν, η Royal Bank of Scotland και η ιταλική Banco Popolare ενώ πιέσεις δέχτηκαν και οι τίτλοι των Societe Generale, Allianz και Credit Agricole.

Στον αντίποδα, κάποια θετικά εταιρικά αποτελέσματα τόνωσαν τις ανοδικές τάσεις: η Air France-KLM κατέγραψε κέρδη άνω του 5% μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας της και η γερμανική Arques Industries 1,2%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε κατά 1,39% και έκλεισε στο υψηλό ημέρας, στις 6.155,3 μονάδες, ενώ ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,58% στις 7.562,1 μονάδες. Άνοδος 0,65% και για τον CAC στο Παρίσι, στις 5.416,19 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v