Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος μετ’εμποδίων τραπεζών στις ευρωαγορές

Με δυσκολία καταφέρνουν να αξιοποιήσουν την αργία της Wall Street και να παρουσιάσουν ανάκαμψη οι ευρωαγορές, καθώς ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να υφίσταται σημαντικές πιέσεις.

Με δυσκολία καταφέρνουν να αξιοποιήσουν την αργία της Wall Street και να παρουσιάσουν ανάκαμψη οι ευρωαγορές, καθώς ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να υφίσταται σημαντικές πιέσεις.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν σε υψηλότερα επίπεδα, αφού η αργία στην καταπονημένη Wall Street σήμερα και η ημιαργία αύριο, για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, πρόσφερε στους Ευρωπαίους επενδυτές την ευκαιρία να πάρουν ανάσα από τις έντονες απώλειες των πρόσφατων συνεδριάσεων.

Στη συνέχεια, οι πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο επικράτησαν στις πρωινές συναλλαγές και επανέφεραν στα ”κόκκινα” τα χρηματιστήρια.

Το μεσημέρι, ωστόσο, επέστρεψαν οι ανοδικές τάσεις μάλλον πειστικότερες και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,48% στις 6.100 μονάδες, ο DAX 0,17% στις 7.531 και ο CAC 0,54% στις 5.410 μονάδες.

Παρ’ όλα αυτά, οι πιέσεις παραμένουν έντονες στις τράπεζες και η Royal Bank of Scotland υποχωρεί 2,4%, η Societe Generale 1,8%, η ιταλική Banco Popolare 3,1% και η Allianz 1,2%. Η Credit Agricole διολισθαίνει 1,6% μετά την υποβάθμιση από τη Lehman σε ”equalweight” από ”overweight”.

Στον αντίποδα, κάποια θετικά εταιρικά αποτελέσματα τονώνουν τις ανοδικές τάσεις: η Air France-KLM ενισχύεται 5% μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας της και η γερμανική Arques Industries 1,2%. Η British Airways ακολουθεί με κέρδη 3,3%.

Η William Morrison ενισχύεται 3,4% μετά την ανακοίνωση επιτάχυνσης των πωλήσεων γ’ τριμήνου, η Tesco ακολουθεί με άνοδο 1,1% και η J Sainsbury με κέρδη 0,3%.

Κατά τα λοιπά, η BHP Billiton υποχωρεί 1,3%, η Antofagasta 2,4% και η ινδική Vedanta Resources 2,2% μετά την ανακοίνωση μείωσης των εισαγωγών χαλκού της Κίνας τον Οκτώβριο.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v