Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταβλητότητα σε ευρωαγορές, futures Wall

Κλίμα νευρικότητας διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πιέσεις να επιστρέφουν στον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά τις ζημίες της Swiss Re (-6,5%) και την υποβάθμιση της UBS (-3%). Η μεταβλητότητα αναμένεται έντονη στις συναλλαγές, εν όψει του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών την Πέμπτη στις ΗΠΑ.

Κλίμα νευρικότητας διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις πιέσεις να επιστρέφουν στον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά τις ζημίες της Swiss Re (-6,5%) και την υποβάθμιση της UBS (-3%).

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με θετικές τάσεις, αλλά επιφυλακτικές διαθέσεις, ωστόσο οι πιέσεις συσσωρεύτηκαν από νωρίς το μεσημέρι, καθώς οι εταιρικές ανακοινώσεις δεν ικανοποίησαν και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Η μεταβλητότητα αναμένεται να είναι έντονη στις συναλλαγές, εν όψει του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών την Πέμπτη στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αγορές δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη και θα κλείσουν νωρίς την Παρασκευή, προοπτική που αναμένεται να δημιουργήσει μειωμένη δραστηριότητα συναλλαγών αλλά αυξημένη μεταβλητότητα στις τιμές.

Το ενδιαφέρον στις σημερινές συναλλαγές εντοπίζεται στην ανακοίνωση του δείκτη ΝΑΗΒ Νοεμβρίου για τη δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,32% στις 6.270 μονάδες, ο DAX 0,14% στις 7.601 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,17% στις 5.532 μονάδες.

Η Northern Rock διολισθαίνει 15% μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας ότι η πίστωση προς τη χρεοκοπημένη τράπεζα δεν θα είναι επ’ αόριστον.

Η UBS (-3%) υποβαθμίστηκε από την Dresdner Kleinwort σε ”διακράτηση” από ”αγορά”.

Έντονες πιέσεις επικρατούν στον κλάδο εμπορευμάτων όπως στα μέταλλα χαλκό, μόλυβδο, νικέλιο και ψευδάργυρο, που ώθησαν την BHP Billiton χαμηλότερα 1,7% και την Anglo American 1,5%.

Η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Bankinter ενισχύεται 1,55 ευρώ στα 13,6 ευρώ μετά την εξαγορά μεριδίου από την Credit Agricole. Η Credit Agricole υποχωρεί 3,2%.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στον ενεργειακό κλάδο μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και η Shell ενισχύεται 0,9%, η StatoilHydro 1% και η Eni 0,5%.

Η TomTom ενισχύεται 3,5% μετά την αναβάθμισή της από τη Merrill Lynch.

Η Standard Chartered κερδίζει 3,1% έπειτα από δημοσίευμα των ”Financial Times” ότι οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας προσέγγισαν την Temasek για πιθανή εξαγορά μεριδίου 17% στη λονδρέζικη τράπεζα.

Η Swiss Life κερδίζει 3,2% μετά την πώληση ευρωπαϊκών μονάδων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v