Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη εβδομάδα πτώσης στις διεθνείς αγορές

Τα διεθνή χρηματιστήρια οδεύουν στην 3η συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα πτώσης μετά τον Αύγουστο, εξαιτίας της κρίσης στα αμερικανικά δάνεια. Οι πιέσεις επιμένουν στον τραπεζικό κλάδο μετά την υποβάθμιση του outlook της Barclays (-1,7%) από τη Fitch και την ανακοίνωση δυσοίωνων κερδών της Dexia (-7,2%), ενώ τα futures προοιωνίζονται ένα ακόμη νευρικό άνοιγμα της Wall Street.

Τα διεθνή χρηματιστήρια οδεύουν στην τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα πτώσης μετά τον Αύγουστο, εξαιτίας των ανησυχιών για το μέγεθος των επιπτώσεων της κρίσης στα αμερικανικά δάνεια. Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI έχει υποχωρήσει 3,4% από τις αρχές Οκτωβρίου.

Νωρίτερα ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε 1,6% με τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να καταγράφει διολίσθηση 4%. Οι αμερικανικοί δείκτες υποχώρησαν χθες μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Wells Fargo ότι η τρέχουσα κρίση είναι η χειρότερη μετά το Μεγάλο Κραχ.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ένα ακόμη νευρικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών περιμένει ότι οι επισφάλειες των τραπεζών θα αυξηθούν και η κρίση θα πλήξει και άλλους κλάδους, όπως τις λιανικές πωλήσεις.

Από το στατιστικό μέτωπο, αναμένονται σήμερα στην αμερικανική αγορά τα στοιχεία για τις καθαρές εισροές επενδύσεων χαρτοφυλακίου Σεπτεμβρίου, καθώς και η βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,63% στις 6.319 μονάδες, ο DAX 0,66% στις 7.616 μονάδες και ο CAC 0,77% στις 5.5128 μονάδες

Οι πιέσεις επιμένουν στον τραπεζικό κλάδο μετά την υποβάθμιση του outlook της Barclays (-1,7%) από τη Fitch και την ανακοίνωση των κερδών της Dexia (-7,2%), που ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα.

Η IKB Deutsche Industriebank υποχωρεί 3,9% έπειτα από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που αναφέρει ότι ο πιστωτικός οίκος, τον οποίο είχαν διασώσει πέρυσι οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες, θα ανακοινώσει περαιτέρω απώλειες.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και στον μεταλλευτικό κλάδο, μετά τη διολίσθηση των προθεσμιακών συμβολαίων του χαλκού στη Σαγκάη στο limit down.

Η Rio Tinto υποχωρεί 3% και η Anglo American 1,6%.

Στον αντίποδα, η Richemont ενισχύεται 0,6% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών α’ εξαμήνου 28%.

Το δικαίωμα της Starbucks στη Φρανκφούρτη διολισθαίνει πάνω από 7% μετά την πρώτη στην ιστορία της μείωση των πελατών στην αμερικανική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v