Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική αντίδραση αγορών -Ανοδικά futures Wall

Αντίδραση σε υψηλότερα επίπεδα καταγράφουν οι διεθνείς αγορές, μετά την παρατεταμένη διολίσθηση των προηγούμενων συνεδριάσεων, με ”οδηγούς” τις τράπεζες.

Αντίδραση σε υψηλότερα επίπεδα καταγράφουν οι διεθνείς αγορές, μετά την παρατεταμένη διολίσθηση των προηγούμενων συνεδριάσεων, με ”οδηγούς” τις τράπεζες, χάρη στην δήλωση της Goldman Sachs ότι δεν προβλεπει περαιτέρω μεγάλες διαγραφές χρεών εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης και την δημοσιοποίηση της αύξησης κερδών HSBC (+3,6%) χάρη στις πιστώσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,24% στις 6.440 μονάδες, ο DAX 0,29% στις 7.800 μονάδες και ο CAC 1,58% στις 5.626 μονάδες.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα της ArcelorMittal (+3,6%) και της UniCredit (+3,2%) υποστηρίζουν περαιτέρω την ανάκαμψη των ευρωαγορών.

Η Endesa ενισχύεται 2,7% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS για τη μετοχή της.

Στον αντίποδα, η RWE διολισθαίνει 5,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών τριμήνου.

Η μετοχή της Hochtief κερδίζει 3,3% καθώς τα κέρδη τριμήνου της τριπλασιάστηκαν.

Θετικά αντιδρούν στις δημοσιοποιήσεις αποτελεσμάτων χρήσεων η J Sainsbury (+1%), η Lanxess (+4,4%) και η βρετανική κατασκευαστική Balfour Beatty.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης Standard & Poor’s έκλεισε χθες με άνοδο 2,9% και ο Dow Jones με κέρδη 2,5%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 3,5%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, μετά και τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις. Οι ασιατικές αγορές αποκόμισαν το πρωί τα μεγαλύτερα κέρδη οκτώ εβδομάδων.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται στην αμερικανική αγορά κρίσιμα στοιχεία για την οικονομία, καθώς και ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke σχετικά με την επικοινωνιακή πολιτική της Federal Reserve.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών παραγωγού Οκτωβρίου, που θα προσφέρει ενδείξεις για την πορεία του πληθωρισμού, καθώς και ο δείκτης στεγαστικών πιστώσεων ΜΒΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v