Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RWE: Πτώση κερδών 54% στο γ’ τρίμηνο

Στα 198 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ’ τριμήνου του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου κοινής ωφελείας της Γερμανίας, RWE, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 54%. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η αναβολή της πώλησης της αμερικανικής μονάδας American Water, με την RWE να την αποδίδει στις ”άσχημες συνθήκες των αγορών”.

RWE: Πτώση κερδών 54% στο γ’ τρίμηνο
Στα 198 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ’ τριμήνου του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου κοινής ωφελείας της Γερμανίας, RWE, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 54%.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η αναβολή της πώλησης της αμερικανικής μονάδας American Water, με την RWE να την αποδίδει στις ”άσχημες συνθήκες των αγορών”.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν 2% φτάνοντας στα 8,6 δισ. ευρώ, χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών οι οποίες τα τοποθετούσαν στα 8,7 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται και φορολογικές επιβαρύνσεις από τη διακοπή λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων Biblis A και B, που αφαίρεσαν 2.500 MW από την παραγωγική ικανότητα της εταιρίας.

Σαφώς πολύ πιο θετική ήταν η εικόνα του ομίλου στο εννεάμηνο, όπου τα κέρδη του διαμορφώθηκαν στα 2,82 δισ. ευρώ, έναντι 2,09 δισ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2006, αντί της πρόβλεψης για κέρδη στα 2,94 δισ. ευρώ από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Thomson Financial News.

Οι πωλήσεις στο εννεάμηνο ήταν 31,94 δισ. ευρώ -υποχώρησαν σε σύγκριση με το 2006-, ενώ η μονάδα RWE Solution θεωρήθηκε υπεύθυνη, καθώς οι πωλήσεις της ήταν χαμηλότερες κατά 700 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v