Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒoE: ”Σήμα” μείωσης επιτοκίων στο α’ τριμηνο 2008

Την ανάγκη να υπάρξει τουλάχιστον μία μείωση επιτοκίων εντός του α’ τριμήνου 2008 επεσήμανε στην τριμηνιαία έκθεσή της για την πορεία της βρετανικής οικονομίας η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), καθώς αναμένει υποχώρηση της ανάπτυξης με ταυτόχρονη ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

ΒoE: ”Σήμα” μείωσης επιτοκίων στο α’ τριμηνο 2008
Την ανάγκη να υπάρξει τουλάχιστον μία μείωση επιτοκίων εντός του 2008 επεσήμανε στην τριμηνιαία έκθεσή της για την πορεία της βρετανικής οικονομίας η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), καθώς αναμένει υποχώρηση της ανάπτυξης με ταυτόχρονη ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

Σύμφωνα με την τράπεζα ο πληθωρισμός θα ”επιστρέψει” πλησίον του 2%, δηλαδή του στόχου που η ίδια έχει θέσει το 2009, αφού, όμως, αναρριχηθεί αρκετά υψηλότερα από αυτό το επίπεδο το 2008.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη στηρίζεται στην βάση ότι η BoE θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο α’ τρίμηνο του 2008 με τελική διαμόρφωσή τους στο 5,5%.

”Η ανάπτυξη θα υποχωρήσει σημαντικά εντός του 2008”, επεσήμανε ο Mervyn King επικεφαλής της BoE, σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι ”η πιστωτική αγορά παραμένει ”σφιχτή”. Οι επενδύσεις τόσο σε στέγη όσο και σε επαγγελματικούς χώρους αναμένεται ότι θα υποχωρήσουν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v