Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά futures της Wall πιέζουν τις ευρωαγορές

Στήριξη προσφέρει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η ανάκαμψη των χρηματοοικονομικών τίτλων, αλλά το νέο πτωτικό άνοιγμα που προοιωνίζονται τα futures για την Wall Street και τα δυσμενή μεγέθη για το βρετανικό εμπορικό έλλειμμα δημιουργούν μικτή εικόνα το μεσημέρι.

Η ανάκαμψη των χρηματοοικονομικών τίτλων, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη της Allianz (+4,7%) και της KBC (+3%) προσέφεραν στήριξη στις πρωινές συναλλαγές των ευρωαγορών, αλλά το νέο πτωτικό άνοιγμα που προοιωνίζονται τα futures για την Wall Street και τα δυσμενή μεγέθη για το βρετανικό εμπορικό έλλειμμα, ασκούν πιέσεις το μεσημέρι.

Ο δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,93% στις 6.322 μονάδες, ο DAX παραμένει υψηλότερα 0,49% στις 7.858 μονάδες και ο CAC να υποχωρεί 0,51% στις 5.602 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, στο κλείσιμο μιας εβδομάδας με έντονες διακυμάνσεις και πολλές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο εξαιτίας της ανακοίνωσης ζημιών από την πιστωτική κρίση.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο Οκτωβρίου των ΗΠΑ, καθώς και ο δείκτης εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν

Στην Ευρώπη, τα κέρδη των εταιριών που καταρτίζουν τον δείκτη Stoxx 600 θα αυξηθούν 9,2% φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι 18 από τις 32 μετοχές εταιριών του Stoxx 50 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα κερδοφορίας γ’ τριμήνου, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

”Τα καλά κέρδη αμοίβονται,” δηλώνει αναλυτής στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι ”οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι ελκυστικές.”

Τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Allianz ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, ενώ η KBC, δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός όμιλος του Βελγίου μετά την Fortis ανακοίνωσε κέρδη γ’ τριμήνου 639 εκατ. ευρώ, περισσότερα από τα αναμενόμενα.

Η Julius Baer εκτινάσσεται μετά την φήμη ότι σκοπεύει να απεκδύσει το αμερικανικό fund της με αρχικές δημόσιες εγγραφές.

Η Belgacom κερδίζει 1,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Michelin και η Continental ενισχύονται 3,3% και 2,8% αντιστοίχως, καθώς η Credit Suisse ξεκίνησε κάλυψη των μετοχών με σύσταση ”υπερ-απόδοσης.”

Η InBev και η SABMiller ενισχύονται μετά την αναβάθμιση της σύστασης της JPMorgan Chase για τις μετοχές τους.

H Shell και η ΒΡ ακολουθούν με θετικό τόνο την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v