Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πρασίνισε” ο FTSE λόγω Rio Tinto -Μικτά futures

Επιλεκτικές αγορές τίτλων επιχειρήσεων που ανακοινώνουν συγκριτικά καλή κερδοφορία κι έχουν υποχωρήσει σε σχετικά ελκυστικά επίπεδα, βοηθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να ”μαζέψουν” πολλές από τις πρωινές απώλειες το μεσημέρι, ενώ και οι προθεσμιακές αγορές εμφανίζουν μια μικτή εικόνα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Η εκτίναξη 19% της δεικτοβαρούς Rio Tinto μετά την προσφορά από BHP, ωθεί σε αισθητή άνοδο την αγορά του Λονδίνου.

Επιλεκτικές αγορές τίτλων επιχειρήσεων που έχουν υποχωρήσει σε σχετικά ελκυστικά επίπεδα, βοηθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να ”μαζέψουν” πολλές από τις πρωινές απώλειες το μεσημέρι, ενώ και οι προθεσμιακές αγορές εμφανίζουν μια μικτή εικόνα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Η εκτίναξη 19% της δεικτοβαρούς Rio Tinto μετά την προσφορά από BHP, ωθεί στα ”πράσινα” την αγορά του Λονδίνου.

Οι ευρωαγορές άνοιξαν με κάθετη πτώση πλησίον του 1,5% μετά τις δραματικές ζημίες στη Νέα Υόρκη και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Το μεσημέρι και καθώς τα futures προοιωνίζονται προσπάθεια ανάκαμψης των δεικτών της Νέας Υόρκης, ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,02% στις 6.386 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,25% στις 7.775 μονάδες και ο CAC 0,84% στις 5.635 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 στη Νέα Υόρκη έχασε χθες 2,9% της αξίας του και ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε σήμερα 2,8% στην Ασία.

Οι τραπεζικοί τίτλοι του δείκτη MSCI World έχουν διολισθήσει 8,2% από τις αρχές του μήνα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της ΕΚΤ και της ΒοΕ για τα επιτόκια.

Η πλειοψηφία των αναλυτών περιμένουν ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας θα διατηρήσουν σταθερά τα επιτόκια κατά τις σημερινές τακτικές συνεδριάσεις καθορισμού των επιτοκίων.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έκτακτη ομιλία Ben Bernanke στην επιτροπή νομισματικών υποθέσεων του Κογκρέσου, το απόγευμα στις ΗΠΑ.

Στις σημερινές ευρωπαϊκές συναλλαγές, η Deutsche Bank υποχωρεί 1,4%, η UBS 2,4%, και η HSBC 1,3%.

Η Fortis διολισθαίνει 3,3% μμετά την ανακοίνωση πτώσης 9,7% κερδών γ’ τριμήνου.

Η EADS ενισχύεται 0,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Deutsche Post υποχωρεί 1,1% και η Adidas ενισχύεται 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v