Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στις ευρωαγορές χάρη σε εταιρικά κέρδη

Τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη τριμήνου κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (Swiss Re, Bayer, Marks & Spencer) και οι αναβαθμίσεις συστάσεων (Ericsson, Total) υποστηρίζουν σε ανάκαμψη τιμών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από δύο μέρες έντονων τραπεζικών πιέσεων εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης.

Τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη τριμήνου κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (Swiss Reinsurance, Bayer, Marks & Spencer) και οι αναβαθμίσεις συστάσεων (Ericsson, Total) υποστηρίζουν σε ανάκαμψη τιμών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από δύο μέρες έντονων τραπεζικών πιέσεων εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,68% στις 6.505 μονάδες, ο DAX 0,37% στις 7.836 μονάδες και ο CAC 0,27% στις 5.700 μονάδες.

Οι αμερικανικές αγορές πιέστηκαν και χθες εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, αλλά τα ασιατικά χρηματιστήρια κατόρθωσαν να ανακάμψουν, αντλώντας στήριξη από τις ευοίωνες ειδήσεις επιχειρήσεων της περιφέρειας.

Στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, τα αποτελέσματα των Swiss Re (+3,3%), Bayer (+1%) και Marks & Spencer (+2,1%) ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα και ωθούν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών.

Όσον αφορά στις συστάσεις, η Ericsson (+2%) αναβαθμίστηκε σε ”αγορά” από ”ουδέτερη” από την Goldman Sachs και η Total (+0,5%) σε ”υπεραπόδοση” από ”ουδέτερη” από την Credit Suisse.

Κατά τα λοιπά, οι πετρελαϊκοί τίτλοι αντιδρούν στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και η StatoilHydro ενισχύεται 1,2%.

Η Aixtron εκτινάσσεται 4,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Geberit International 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v