Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένταση πτώσης ευρωαγορών λόγω futures Wall

Επιτείνονται οι πιέσεις το μεσημέρι στις ευρωαγορές, καθώς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται έντονη πτώση στο άνοιγμα της Wall Street, μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Citigroup. Η υποβάθμιση της Societe Generale (-1,8%) και η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Delta για την J Sainsbury (-19%) επιτείνουν τους φόβους για επέκταση των ζημιών από την πιστωτική κρίση.

Επιτείνονται οι πιέσεις το μεσημέρι στις ευρωαγορές, καθώς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται έντονη πτώση στο άνοιγμα της Wall Street, μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Citigroup.

Η υποβάθμιση της Societe Generale, καθώς και η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Delta για την J Sainsbury επιτείνουν τους φόβους για επέκταση των ζημιών από την πιστωτική κρίση.

Η Citigroup ανακοίνωσε επιπλέον διαγραφές 11 δισ. δολαρίων και παραίτηση του επικεφαλής, κ. Chuck Prince.

Η υποβάθμιση της Societe Generale (-1,8%) από την Bear Stearns επιτείνει τις πιέσεις.

Η Sainsbury άνοιξε με βύθιση 19% στην αγορά του Λονδίνου, μετά την απόφαση της Delta (Two) να αποσύρει το ενδιαφέρον για τη βρετανική αλυσίδα υπεραγορών.

Τα futures προοιωνίζονται πτώση 0,8% στο άνοιγμα του δείκτη Standard & Poor’s 500 στη Wall Street.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη ISM υπηρεσιών Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, που θα δώσει ενδείξεις για την εξάπλωση της πιστωτικής κρίσης στην πραγματική οικονομία.

Τα στοιχεία για τους κλάδους υπηρεσιών και μεταποίησης που ανακοινώθηκαν για τη βρετανική οικονομία ήταν δυσμενή και επέτειναν τις πιέσεις στον δείκτη FTSE.

Ο δείκτης MSCI World έχει διολισθήσει 2,5% σε τρεις ημέρες, υποχωρώντας από τα επίπεδα-ρεκόρ, καθώς επικρατούν έντονες ανησυχίες ότι πολλές ακόμη τράπεζες θα ακολουθήσουν τη Citigroup και τη Merrill Lynch και θα αυξήσουν τις εκτιμήσεις για τις ζημίες από την αγορά στεγαστικών πιστώσεων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,25% στις 6.448 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,80% στις 7.785 μονάδες και ο CAC 0,96% στις 5.665 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με αισθητή πτώση 1,6% για τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού, υπό την πίεση των τραπεζικών τίτλων.

Η HSBC υποχωρεί 1,4% και η Deutsche Bank 2,9%. Νωρίτερα, στις ασιατικές συναλλαγές η Mitsubishi UFJ διολίσθησε 3,3% και η Commonwealth Bank of Australia 1,8%.

Κατά τα λοιπά, η EADS διολισθαίνει 3% μετά την ανακοίνωση δαπανών 1,4 δισ. ευρώ εξαιτίας καθυστερήσεων στην παράδοση του αεροσκάφους στρατιωτικών μεταγωγών A400M.

Η BSkyB αντιδρά με πτώση 1,1% στην υποβάθμιση της εκτίμησης της Merrill Lynch σε ”ουδέτερη” από ”αγορά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v